Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Zbog nedostatka komunikacije povećava se broj razvoda brakova

Na manjak osobne komunikacije utječu društvene mreže, užurbani stil života, nedostatak vremena, a u posljednje vrijeme i aktualna situacija s pandemijom COVID-19
22. rujna 2020. u 06:30 3 komentara 302 prikaza
Ivančica Koren
Foto: Facebook

Ljudi u današnje vrijeme ne komuniciraju dovoljno osobnim kontaktom. Komunicira se uglavnom preko društvenih mreža, kada često dolazi do nerazumijevanja, šumova u komunikaciji, ne vidimo čovjeka s kojim komuniciramo niti možemo vidjeti njegovu neverbalnu komunikaciju. Samo kvalitetna komunikacija u kojoj se razmjenjuju iskrenost, međusobno razumijevanje, poštovanje, povratna informacija vodi k zadovoljstvu i osjećaju sreće i pripadnosti - kaže Ivančica Koren, predsjednica Udruge socijalnih radnika Varaždinske županije.

SKOKO & PETROVIĆ 'Nije dobro okružiti se istomišljenicima i 'klimačima glavom', tu nema napretka i razvoja'

Ta je udruga u suradnji s udrugama iz Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske i Međimurske županije u Varaždinu uz podršku Grada organizirala simpozij o promicanju ljudskih odnosa. Komunikacija među ljudima je, ističe, izuzetno važna za psihičko zdravlje. Na manjak osobne komunikacije utječu, dodaje, društvene mreže, užurbani stil života, nedostatak vremena, a u posljednje vrijeme i aktualna situacija s pandemijom COVID-19, koja ima negativan utjecaj na međuljudske odnose.

- Posebno je to vidljivo u domovima za starije, gdje korisnici duže vrijeme uopće nisu mogli izlaziti iz domova, nisu ih mogli posjećivati članovi obitelji, što je svakako utjecalo i na njihovo psihičko zdravlje - napominje.

zbog nacističkih konotacija
Nakon što ga je RTL izbacio iz emisije oglasio se utučeni Jurica: 'Imam vam potrebu sve objasniti'
G
PASTELNO PROLJEĆE
Guess nagradni natječaj - uslikaj svoju kombinaciju i osvoji nagrade!
  • vidum:

    Razvodi se planiraju prije sklapanja braka. Žena razvodom osigurava pemziju u obliku alimentacije, i s tim ciljem se i udaje. Nađe nekog tko će je dobro financirati, a onda traži one koji će je još bolje servisirati.

  • roland:

    Broj razvoda je veći upravo zbog novih oblika komunikacije i mogućnosti upoznavanja. Iskrica, Badoo, Tinder, Facebook, viber, Whatssup,Tik-Tok. Evo primjer iz realnog života. Početkom travnja, putem Tindera upoznao upravo socijalnu radnicu. Razmijenjivali dva dana poruke, nakon toga ju pozvao doma, ... prikaži još!, jer ona 2 tjedna nije radila, tj.radila je od doma i bilo joj je dosadno. U braku je ima dvije curke, samostalne, oko 18-20 godina. Nema komunikaciju s mužem, postali su cimeri, a novi oblici komunikacije su joj omogućili da lako realizira preljubništvo. Bio sam joj dojebnik oko 2 mjeseca, nakon toga me je toliko zagušila očekivanjima, da sam jednostavno rekao da ne mogu ispuniti njena očekivanja.