Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Zbog nasilja u obitelji priveden župnik iz Klakara kraj Sl. Broda

Svećenik je osumnjičen zbog nasilja nad ženom iz mjesta kraj Osijeka s kojom navodno ima dvoje djece.
16. prosinca 2010. u 22:24 23 komentara 227 prikaza
svećenik
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL, Arhiva

Priveden je pa pušten 48-godišnji župnik Željko Zuanović iz Rušćice u Općini Klakar na području Brodsko-posavske županije. Svećenik je 8. prosinca iza rešetaka završio zbog nasilja u obitelji, što nam je potvrđeno u PU osječko-baranjskoj, a osumnjičen je zbog nasilja nad desetak godina mlađom ženom iz mjesta kraj Osijeka s kojom navodno ima dvoje djece.

Dugogodišnji župnik s tom je ženom navodno 15-tak godina u izvanbračnoj zajednici. Prije nego što je otišao u Klakar služio je i u Bizovcu kraj Osijeka, a na brodskom je području poznat po zbirci puževih kućica koje je sakupljao posljednjih desetak godina.

U slavonsko-brodskoj Osnovnoj školi Vladimir Nazor zatečeni su viješću o privođenju svećenika. Naime, nikada otkako u njihovim područnim školama u Klakaru, Donjoj Bebrini i Gornjoj Bebrini nije radio nikakve probleme. Doduše, navodno da su se tim selima pronosile glasine o njegovim neprimjerenim postupcima, ali nikada ništa nije dokazano i na glasinama je ostalo.

- Željko Zuanović kao župnik u župi Klakar vjeronaučnu nastavu u te tri naše područne škole predaje četiri ili pet godina, u kontaktima sa djecom i učiteljima škole uvijek je bio prijazan i susretljiv. Prije neki dan smo slučajno čuli da ga je policija navodno privela na obavijesni razgovor jer je navodno imao oružje, ali ništa više o tome ne znam – rekla je užasnuta spoznajom o uhićenju ravnateljica Vesna Šimić.

A1
BRZINA JE VRLINA
3 razloga zašto je 5G tehnologija bitna za budućnost gaminga
 • -obrisani-:

  Mislim da je bio prije sat i nešto članak sličnog naslova koji sam komentirao ali je odjednom nestao! Haha!

 • Avatar ivek
  ivek:

  prvi zupnik koji ima zenu.. ni je peder ni pedofil

 • Avatar Petrica Kerempuh
  Petrica Kerempuh:

  Potvrda da nisu svi drkađije !