Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lažirao im profile

Zbog lažnih profila na Facebooku nazivali ih nepoznati i tražili seks

\'A Facebook page is displayed on a computer screen in Brussels April 21, 2010. Over the past six years, social networking has been the Internet\'s stand-out phenomenon, linking up more than one billi
Reuters/Pixsell
06.02.2012.
u 10:50

Bivšeg zaposlenika zadarske gradske uprave i člana Mladeži HDZ-a tereti se za zloporabu i neovlašteno korištenje tuđih osobnih podataka

ZADAR – Svjedočenjem Ivane Pavić, kriminalistkinje u PU zadarskoj, danas je nastavljen parnični postupak protiv 26-godišnjeg Mate Kožula, bivšeg zaposlenika zadarske gradske uprave i člana Mladeži HDZ-a, kojeg se tereti za zloporabu i neovlašteno korištenje tuđih osobnih podataka jer postoji osnovana sumnja da je dvjema poznanicama, S. P. i T. R., 20. siječnja prošle godine otvorio profile na društvenim mrežama Facebook i Iskrica te objavio njihove fotografije i brojeve mobitela, uz oglas za diskretna intimna druženja i razmjenu partnera. Jednoj djevojci objavio je čak i broj kućnog telefona i kućnu adresu za koju je naveo da je adresa javnog okupljališta.

Prema iskazu svjedokinje, najprije se policiji obratila S. P., a sljedeći dan i T. R.

– Bile su uznemirene i zabrinute zbog silnih telefonskih poziva, a bilo im je i neugodno pred ukućanima. Nazivali su ih nepoznati muškarci i tražili seksualne usluge. T. R. donekle se držala, a S. P. bila je izvan sebe. Odmah sam kontaktirala s administratorom na Iskrici i doznala IP adresu koja je prijavljena uz telefonski broj čiji je vlasnik otac optuženog Božo Kožul. Zatražili smo od administratora da nam izlista sadržaj i profil odmah ukine, što je djelomično i učinjeno. S administratorom Facebooka nismo mogli kontaktirati jer nije u Hrvatskoj pa sam na opciji prijavljivanja lažnog profila i po stotinu puta na dan prijavljivala profile oštećenih djevojaka samo da administrator što prije reagira i ugasi ih – rekla je, među ostalim, svjedokinja Pavić.

Branitelj optuženoga zatražio je telekomunikacijsko vještačenje koje bi trebalo utvrditi može li se i na koji način zlorabiti fiksna telefonska linija bez znanja vlasnika.

Sutkinja Ana Zrilić novo je ročište sazvala za 29. ožujka.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
12:31 06.02.2012.

Naša HDZ Omladina se malo zaigrala, hahahahahahahahahaha

BT
boki taki
11:37 06.02.2012.

hahaha,... jesu ljigavci taj bi se mogao pobratimiti s onom ekipom iz karlovca

Avatar patkovic
patkovic
13:50 06.02.2012.

moj kum na vratima javnog wc-a napiso tf od poznatog i poruku topla braćo javite se-i ovog čovek zaslinio i zvao ga dugo dok nije sazno za tu neslanu šalu i .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije