Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlažni i skliski kolnici

Zbog jakog vjetra oprezno u prometu. Pojedine ceste otvorene samo za osobna vozila

vjetar
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL/Ilustracija
1/3
06.09.2019.
u 07:33

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski na cestama u središnjoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru i dijelu Dalmacije. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama

Samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica u oba smjera. Obilazak za ostale skupine je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar, javio je HAK koji vozače poziva na oprez zbog uočene srne na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Križ. 

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga i na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski na cestama u središnjoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru i dijelu Dalmacije. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog radova na GP Goričan tranzitni teretni promet preusmjerava se preko čvora Goričan i dalje obilaznim pravcem na stari GP Goričan (obilazni pravac: čvor Goričan-ŽC2026-DC3-stari GP Goričan), a radovi traju do 15.11.2019.godine.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

U većem dijelu zemlje danas promjenljivo oblačno povremeno s kišom. Od sredine dana izraženiji pljuskovi i grmljavina te obilnija oborina mogući su u gorju i na sjeveru Dalmacije, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Duljih sunčanih razdoblja i uglavnom suho bit će na krajnjem jugu te osobito istoku Hrvatske. Vjetar umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u središnjim predjelima na udare i jak. Na Jadranu umjerena i jaka bura mjestimice s olujnim udarima, a na jugu će zapuhati umjereno jugo.

Najviša dnevna temperatura između 19 i 24, u gorju svježije, a u Slavoniji i Baranji te u Dalmaciji od 25 do 30 Celzijevih stupnjeva.

Video: Kamera snimila zastrašujući trenutak: Pogledajte što je palo na auto ove žene

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije