Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija na Filipinima

Zbog alkoholnog pića umrlo devetero ljudi, više od 100 hospitaliziranih

Ilustracija
Foto: Judgefloro/Wikimedia Commons
23.12.2019.
u 07:44

Najmanje su 122 stanovnika Rizala završila u bolnici s bolovima u želucu, povraćanjem i utrnućem nekih dijelova tijela, a neki su kolabirali i gubili svijest, rekla je policija

Devet je osoba umrlo a više od stotinu hospitalizirano na Filipinima nakon što su pili lokalno alkoholno piće od kokosa, priopćila je policija u ponedjeljak. 

Osam je osoba umrlo nakon što su pili tradicionalno piće, poznato kao lambanog, na okupljanju u gradu Rizalu, 70 kilometar južno od Manile, rekla je policija.

Najmanje su 122 stanovnika Rizala završila u bolnici s bolovima u želucu, povraćanjem i utrnućem nekih dijelova tijela, a neki su kolabirali i gubili svijest, rekla je policija.

Deveta je žrtva umrla u obližnjem gradu Candelariji u nedjelju, tri dana nakon što je sa susjedima pila lambanog iz domaće radinosti.

Šest je osoba od tamo također hospitalizirano, od kojih je dvoje bilo u komatoznom stanju, stoji u policijskom izvješću.

Lambanog je tradicionalno filipinsko alkoholno piće koje se dobija od kokosa. Ima visoki postotak alkohola od oko 40 posto, a određene se količine proizvode u kućnoj radinosti u nesanitarnim uvjetima.

Scene koje su vas najviše iznenadile: Najveći hit bila je djevojka na parkiralištu:

Ilustracija
1/29
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije