Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRUČNI RAZVOJ

Završeno 'Solarno drvo' u Sisku: Jača suradnja između INA-e i Tehničke škole

Sisak: Solarno drvo na benzinskoj postaji INA
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/7
17.08.2020.
u 13:07

Predstavlja instalaciju i dizajn vezan na stilizirani list hrasta, a postavljeno je na benzinskoj postaji INA na Zagrebačkoj cesti.

Završeno je  tzv. Solarno drvo, zajednički projekt INA-e i Tehničke škole Sisak. Projekt „Solarno drvo“ bio je namijenjen jačanju kompetencija i specifičnih stručnih vještina maturanata Tehničke škole, a nastao je kao maturalni rad Leona Milinovića koji potpisuje dizajn i izradu. Predstavlja instalaciju i dizajn vezan na stilizirani list hrasta, a postavljeno je na benzinskoj postaji INA na Zagrebačkoj cesti.

„Cilj je bio konstruirati drvo koje bi imalo solarne panele na mjestu lišća, klupu u podnožju debla za sjesti i „sakriti“ baterijski modul tako da se mogu puniti i mobiteli kada se sjedne na klupu.“ – rekao je Siščanin Leon Milinović, student Fakulteta strojarstva i brodogradnje. On je „solarno drvo“ osmislio kao završni maturalni rad u Tehničkoj školi Sisak, a za njega je lani osvojio i srebrnu medalju na 2. nacionalnoj izložbi inovacija „MLADI@INOVACIJE“ u Rijeci.

Stručni tim koji je pratio realizaciju činili su: Valentin Krešić – glavni mentor, suradnici – Milan Toš, Dario Vuić, Denis Posilović, Nenad Bojčetić, autor ideje – Stevče Arsoski i ravnatelj škole – Davor Malović.

„Velika zahvala od srca Mariji Kos i INA-i za izvrsnu suradnju, veliku potporu i ogromnoj želji za stvaranje uvjeta za stručni razvoj naših učenika, a bez velike financijske potpore kompanije INA projekt ne bi bio realiziran“ – rekao je prof. Stevče Arsoski.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije