Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama u Erevanu

Zauzeli policijsku stanicu i uzeli taoce! Sigurnosna služba: Informacije o državnom udaru su netočne

Armenija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
17.07.2016.
u 13:43

Nacionalna sigurnosna služba Armenije optužuje otmičare da su na internetu proširili lažne informacije da je u tijeku oružana pobuna protiv Vlade.

Naoružana grupa zauzela je policijsku stanicu u glavnom gradu Armenije Erevanu te su kao taoce uzeli još nepoznati broj ljudi, piše Al Jazeera

Navodno je jedna policajac ubijen dok su još dvojica ranjena u akciji koja počela jutros. - Još drže nekoliko taoca, a među njima je i zamjenik šefa policije. Većina ulica u Erevanu je blokirano, a nekoliko ljudi je pritvoreno - kazala je novinarka Maria Titizian.

U tijeku su pregovori kako bi se cijela situacije riješila mirno, izvijestila je Nacionalna sigurnosna služba Armenije. Optužili su otmičare da su na internetu proširili lažne informacije da je u tijeku oružana pobuna protiv Vlade. 

"Grupa naoružanih muškaraca zauzela je policijsku stanicu u Erevanu i drže taoce", izvijestili su iz Nacionalne sigurnosne službe. Armenske agencije pišu da otmičari zahtijevaju puštanje iz zatvora oporbenog lidera i bivšeg vojnog zapovjednika Jiraira Sefiliana, koji je uhićen u lipnju. Sefilian je oštro kritizirao armenskog predsjednika Serža Sargsjana i nezadovoljan je načinom na koji je vlada rješavala dugotrajni sukob između proarmenskih separatista i regije  Nagorno-Karabah. 

- Sefilianovi pristaše su ranije najavljivali da će pokrenuti vojni udar kako bi zbacili trenutnu vlast. Njegova organizacija Vladu smatra nelegitimnom jer je na vlas došla nepoštenim izborima i drži vlast protiv volje naroda - objašnjava Titizian. 

Na ulice Erevana je izašlo mnogo vojske. Iz Nacionalne sigurnosne službe tvrde da pristaše otmičara šire dezinformacije o zauzimanju i drugih zgrada kao dio vojnog udara. "Nacionalna sigurnosna služba objavljuje da su to potpuno netočne informacije", poručili su iz službe. 

>>Predsjednici Armenije i Azerbajdžana sastaju se s ciljem rješavanja stanja u Nagorno Karabahu

Komentara 5

AN
androidas
14:03 17.07.2016.

Danasnji zli novinari samo jedva cekaju da se drugome dogodi zlo da bi mogli pisat o tome. Supci.

Avatar ludiplavi24
ludiplavi24
14:06 17.07.2016.

Svijest čovječanstva se budi, ustaju protiv MASONSKE diktature. Na kraju če vladari iz sjene preko medija sve učinit da proglase one koji žele slobodu zabravo barbari a robovlasnici su dobronamjerni državnici. Neće im uspjet, čovječanstvo je krenulo ka svom oslobođenju.

Avatar imotska115
imotska115
14:07 17.07.2016.

Ovo sigurno nije Hrvatski novinar, pogledajte samo kako pise i kojim jezikom, "stanica" preuzeta. Koliko ja znam i razumim malo Hrvatski zove se postaja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije