Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izjave o Srbima

Zatražili razrješenje HDZ-ovke, ona odgovorila: Neka ostavke podnesu i Obersnel te Poropat

Ivona Milinović
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/3
Autori: Hina, Ivan Halar
04.10.2019.
u 20:56

Odbor riječkog Gradskog vijeća pokrenuo proceduru razrješenja Ivone Milinović.

Odbor za izbor, imenovanja i razrješenja Gradskog vijeća Rijeke sa sjednice u petak je u proceduru vijeća uputio zahtjev za razrješenjem gradske predsjednice Odbora vijeća za nacionalne manjine i vijećnice HDZ-a Ivone Milinović, priopćeno je. 

Ovaj odbor se sastao na hitnoj sjednici sazvanoj povodom saznanja o izjavama Ivone Milinović tijekom gostovanja na "Podcastu Velebit".

"Nakon sramotnog slučaja govora mržnje čime je predsjednica Odbora za nacionalne manjine Ivona Milinović osramotila i sebe i cijelo Gradsko vijeće, upućen je u proceduru prema Gradskom vijeću prijedlog za njezinim razrješenjem. Ovako huškačkom govoru nema mjesta u javnom prostoru i bez obzira na naknadnu ispriku i relativizaciju onog što je izgovorila, vijećnica mora odgovarati za svoje postupke pogotovo iz razloga što joj to nije prvi put", stoji u priopćenju.

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL, ilustracija

U priopćenju se dodaje kako je  "vijećnica HDZ-a već dobila žuti karton Odbora za izbor i imenovanja pred nešto manje od godinu kada je usvojen jednoglasni zaključak da se od HDZ-a zatraži da upozori vijećnicu Milinović kako svojim istupima na društvenim mrežama omalovažava sve pripadnike nacionalnih manjina što je potpuno nespojivo s funkcijom koju obnaša". "Radilo se o njezinom izjednačavanju talijanske manjine s fašizmom u javnim nastupima te o izjavi prema kojoj je zamjenika primorsko-goranskog župana iz reda srpske manjine nazvala neprijateljem kojeg je potrebno uhititi ili deportrati iz Hrvatske", navodi se u priopćenju kojeg potpisuje potpredsjednik Odbora za izbor, imenovanja i razrješenja Sandi Basić.

Ivona Milinović je u "Podcastu Velebit", gostujući kod Marka Juriča, iznijela niz kontroverznih izjava vezanih uz srpsku nacionalnu manjinu. Komentirajući stihove Torcidine pjesme s posljednje utakmice protiv HNK Rijeke na Rujevici - "Šugava Rijeko, smrdljivi grade/Pobit ću pola tvoje Armade/Šugava Rijeko puna si Srba/Ne brini, Rijeko, ima još vrba", rekla je kako nema ništa protiv navijačkog folklora, ali da time Torcida čini štetu Hrvatskoj.

"Stvarno je neprimjereno pjevati takve pjesme i davati Pupovcu argument da sutradan plače, 'evo su Hrvati fašisti'. Međutim, evo, ako ćemo biti baš bezobrazni, ljudi trebaju znati da u Rijeci postoji 6,5 posto Srba. Dakle, nama ne trebaju nikakve vrbe. Možda po nekim drugim selima u Dalmaciji gdje ih ima 30-40", rekla je Ivona Milinović u "Podcastu Velebit".

Predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat je na društvenim mrežama naveo da očekuje da Milinović da ostavku u vijeću. Na to je reagirala prozvana HDZ-ovka te na svom Facebook profilu poručila: 

- Predsjednik gradskog Vijeća iz redova HNS-a traži moju ostavku. Ne traži ostavku od gradonačelnika Obersnela koji je nazvao vijećnika kretenom i pokazao mu srednji prst prije nekoliko dana. Za razliku od mene koja sam se ispričala zbog nespretne izjave, Obersnel se nije ispričao već nas dodatno uvrijedio, sve nas vijećnike koje treba štititi g. Poropat, da ga trebamo razumjeti jer čitav dan "sluša gluposti". Izazivam gospodina Poropata koji je narušio ugled Gradskog vijeća, a i gospodina Obersnela, ako ste spremni zbog svog sramotnog ponašanja, a za koje se nikad niste iskreno ispričali, dati ostavku - obećajem čitavoj javnosti, dati ću je i sama.
Spremna sam preuzeti odgovornost g. Obersnel i Poropat, jeste li i Vi? - napisala je Milinović.

Komentara 9

SR
sramitese
22:28 04.10.2019.

izgleda da je reci srbinu..da je srbin..postalo unosan posal u hrvatskoj..posao koji oni dobro koriste a i zasto ne bi pored toliko rvatski robova i seljaka..toga nema nigdi na svitu..ako kazes rusu da je rus..kinezu da je kinez..spanjolcu spanjolac..kenijcu da je kenijac..toga ima samo u rvatskoj..

PR
prajdali100
21:40 04.10.2019.

Mala je " lupila" i ostala živa.Neprimjereno !!! Ali mi već godinama gledamo i slušamo Voku Obersnela koji radi što hoće, koji priča što hoće i nitko mu ništa.Dvostruki aršini !?

OK
okvals54
21:46 04.10.2019.

Bravo Milinovicka,tako treba sa neprijateljima Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije