Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
borba protiv korupcije

Zastupnici DP-a nosili maske s nazivima afera: 'HDZ je glavni generator korupcije zadnjih 25 godina'

Zagreb: Miroslav Škoro o Danu borbe protiv korupcije
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
09.12.2020.
u 12:55

Zastupnici Domovinskog pokreta su nosili zaštitne maske na kojima su ispisane afere – 'Krš-Pađene', 'Fimi-medija', 'Janaf', 'Spice', 'Ina-MOL', 'imovinske kartice' uz napomenu 'nastavi niz'

Čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro ustvrdio je u srijedu da je HDZ glavni generator korupcije zadnjih 25 godina i da je nemoguća misija očekivati da se oni koji su izvor korupcije bore protiv korupcije.

"Danas je Međunarodni dan borbe protiv korupcije i hrvatski građani moraju znati da je Hrvatska u prvoj trećini zemalja u svijetu po percepciji o količini korupcije kod nas. Hrvatska je među prvih pet zemalja u Europskoj uniji kada je riječ o percepciji korupcije i prva u jugoistočnoj Europi. Ta korupcije je nešto što građane odbija od politike i pridonosi vrlo lošoj demografskoj politici jer mladi ljudi suočeni s takvim problemom jednostavno se ne žele kućiti i živjeti u ovoj našoj lijepoj zemlji", upozorio je Škoro na konferenciji za novinare.

"Naš dizajner nam je izradio prigodne maske za danas i na njih je stavio nekoliko afera koliko je stalo, a zapravo bismo trebali imati skafander da bi stale sve, no zanimljivo je da sve one vode prema jednoj stranci, a to je HDZ. Dakle, HDZ je glavni generator korupcije zadnjih barem 25 godina i očekivati da se oni koji su izvor korupcije bore protiv korupcije je nemoguća misija", istaknuo je.

VIDEO Dan borbe protiv korupcije: Zastupnici DP-a nosili maske s nazivima afera HDZ-a

Zastupnici Domovinskog pokreta su nosili zaštitne maske na kojima su ispisane afere – 'Krš-Pađene', 'Fimi-medija', 'Janaf', 'Spice', 'Ina-MOL', 'imovinske kartice' uz napomenu 'nastavi niz'.

Upitan što će on učiniti u borbi protiv korupcije, Škoro je odgovorio da prvo treba krenuti od sebe i da je najbolje ne krasti. "Nitko od zastupnika Domovinskog pokreta nikada nije bio ni prozvan niti je sudjelovao u aferama i na to smo silno ponosni. Dovoljno smo odgovorni, a to sam ja već i napravio s obzirom na to da sam jedno vrijeme i bio član i saborski zastupnik HDZ-a, da preuzmem dio kolektivne odgovornosti", kazao je. Međutim, napominje, možda je bolje to isto pitanje uputiti članovima HDZ-a koji su napravljeni od teflona, a što smo, kaže, vidjeli i u današnjoj raspravi o lokalnoj samoupravi u kojoj ministar ne odgovara na naša pitanja nego 'baba šumom, djeda drumom'. No, to je igrokaz u kojem moramo sudjelovati, zaključio je Škoro.

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar AG_Matoševac
AG_Matoševac
14:19 09.12.2020.

Sanader je bio centralizirao korupciju te Bačiću i ostalima davao kontrolirano u kuvertama. Anemični je decentralizirao korupciju i rekao svojima neka se sami snađu samo da on ne vidi i ne čuje. Jer on želi u Brisel uskoro. Ekipa ga poslušala i sada imamo pandemiju korupcije svuda po RH.

DU
Deleted user
13:21 09.12.2020.

Slažem se s Škorom da su HDZ i SDP glavni, HNS, HSS sporedni ali ne bezazleni koji su se u doba "privatizacije" okoristili. Čudno bi bilo da sami sebe osuđuju ili da se bore s društvenim devijacijama. Za iseljavanje i fluktuaciju nije kriva samo korupcija, već i pomanjkanje slobodnih radnih mjesta, kriva demografska politika, bezpomoćnost, osjećaj da pravičnosti nema, industrija ako je ima nije rekonstruirana prema pravilima kapitalizma, ne postoje isti principi konkurentnosti između državnog i privatnog. Rekli bi da se vrtimo u krugu i ne vidimo izlaz iz nastale situacije. Ne potiče se privatna inicijativa koja bi trebala biti temeljna stvar za dobobit i blagostanje ako smo se opredjelili za kapitalizam. Politika nije izašla iz drž. tvrtki iako se neprestano ponavljalo da politika se ne bi trebala miješati u ekonomiju.

VI
vidum
13:20 09.12.2020.

Reče sinoć Akademik Vitez, da je simptomatično kako i ljevica i desnica napadaju HDZ. Po njemu, takvo što je potpuno protuprirodno i neprihvatljivo. Pitam se, tko to od trojca, DC, MOST, i SDP, ne bi trebao zlu reći da je zlo? Tko bi to trebao o zlu trebao imati dobro mišljenje? Pretpostavljam da je Akademik Vitez to očekivao od svojih bivših drugova. Ili se barem nadao?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije