Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ispred sabora

Zastupnica Čuhnil pala ispred Sabora vozeći električni bicikl

zdenka čuhnil (1)
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/9
26.11.2010.
u 11:13

Odvezavši nekoliko krugova na "nesvakidašnjim" prijevoznim sredstvima koja ne zagađuju okoliš obilježili su početak konferencije o klimatskim promjenama

Iako je temperatura bila jedan stupanj ispod ništice, saborski zastupnici Marijana Petir (HSS), Josip Salapić (HDZ), SDP-ovi Daniel Modnekar i Mirela Holy, zastupnica češke nacionalne manjine Zdenka Čuhnil te veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva u Hrvatskoj David Blunt provozali su se električnim biciklima, Dok-ingovim električnim automobilom, segwayima i električnim biciklom oko Trga sv. Marka. S nekoliko krugova na "nesvakidašnjim" prijevoznim sredstvima koja ne zagađuju okoliš obilježili su početak konferencije o klimatskim promjenama koja će se održati u Cancunu od 29. studenoga do 10. prosinca.

Zastupnici su se, treba se priznati, vrlo dobro snašli za upravljačem. Zabilježena je tek jedna manja incidentna situacija kada je zastupnica Čuhnil vozeći električni bicikl pala, no na sreću bez posljedica.

Naravno, najspretniji se pokazao veleposlanik Blunt što je i razumljivo s obzirom na to da često na sastanke ide upravo električnim biciklom. No nije to jedini način na koji se u veleposlanstvu bore protiv klimatskih promjena. Njihov ekološki tim ugradio je na zgradu veleposlanstva zeleni krov, reciklira papir, plastiku i staklo, a ugradio je i senzore za svjetla. No to i ne čudi s obzirom na to da je sprečavanje klimatskih promjena prioritet britanske vlade. Planira investirati oko milijardu eura u demonstraciju skladištenja i zadržavanja ugljika, osniva novu banku Green Investment...

Britanska vlada namjerava osigurati 2,9 milijardi funta za pomoć zemljama u razvoju da se prilagode na utjecaje klimatskih promjena, što je tema konferencije u Cancunu.

- Klimatske promjene jedna su od najvećih prijetnji sigurnosti i prosperitetu s kojim se svi danas susrećemo. Porast mora od svega nekoliko centimetara imat će velike posljedice globalno, pa tako i na Hrvatsku - poručio je Blunt.

Komentara 41

Avatar blackula9
blackula9
11:41 26.11.2010.

one su za kuhinju a ne za biciklo

OB
-obrisani-
12:10 26.11.2010.

Ovo odmah treba na naslovnicu!pothitnoooooooooooo!Majko mila kojih gluposti ovdje nekad zbilja.Netko prdne iz sabora ovi to odmah objave....

PL
pljuka66
22:36 26.11.2010.

I Hebrang je sjeo na bicikl i odlazi put rodnog mjesta Beograda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije