Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasno prelaženje

Zastrašujuća snimka: Vozač kamiona zapeo na tračnicama, pogledajte što je vlak učinio prikolici

vlak
Foto: Screenshot
21.12.2018.
u 11:05

Na videu se čuje kako strojovođa trubi dok se vlak približava kamionu, a vozač mu maše i pokušava ga zaustaviti

Prolaznici su uhvatili zastrašujući trenutak u kojem je vlak naletio na prikolicu kamiona koji je zapeo na tračnicama usred američke savezne države Teksas.

Scena je snimljena u Midlandu kada je vozač kamiona pokušao prijeći preko tračnica, no u jednom je trenutku zapeo.

Na videu se čuje kako strojovođa trubi dok se vlak približava kamionu, a vozač mu maše i pokušava ga zaustaviti.

Naime, vozač je izašao iz kamiona kada je vidio da je zaglavio na tračnicama te je pokušao zaustaviti vlak.

– Vidio sam vozača kako trči uz tračnice i maše vlaku da stane – rekao je jedan od očevidaca, piše Daily Mail.

No, vlak se nije uspio zaustaviti pa je pokupio prikolicu zajedno s kabinom kamiona. Srećom, u sudaru nitko nije ozlijeđen.

>> Kamera ispred tunela snimila nevjerojatan prizor, kako mu je to uspjelo?

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
15:33 21.12.2018.

Jesenti milu bigulicu, da se to dogodilo u Hrvatskoj, svi mediji trubili bi i naširoko raspredali o nalijetanju vlaka na kamion te o očitoj krivnji bezdušnog strojovođe koji nije "na vrijeme" zaustavio vlak (jer je kao mogao, ali nije htio).. Tko mari za činjenicu da je teretnom vlaku bruto mase od 2500 tona pri brzini od 100 km/h potrebno minimalno (ovisno o tome jesu li tračnice suhe ili vlažne) 1700 metara da bi se zaustvio nakon što počne propisano kočenje. Svi su "stručnjaci", pa i novinari, te misle da je vlak kotrljajuća kutijica poput automobila koji može stati na desetak metara, iako mu je masa (a to znači i inercija) katakada i više od 2000 puta veća nego masa automobila. Sve će znati naša djeca kad jednom proradi škola (opasna) za život. Živjela ministarska gospoja Divjak dr. Blažica!

Avatar Moodleen
Moodleen
18:44 21.12.2018.

Ma nevjerojatno stručan članak, u stilu ovog uvaženog zapadnoturskog portala. Predložiti ga odmah za sve svjetske nagrade. Uručenje u Bijelogradu.

BA
bazinga
23:19 21.12.2018.

Tog istog dana je na bar još sto mjesta na svijetu kamion je zapeo na pruzi,a veliki novinar ,nekad cijenjenog VL o tome nije napisa ni slova

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije