Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
surova stvarnost

Zastrašujuća fotografija izgladnjelog polarnog medvjeda koja je obišla svijet

polarni medvjed
Foto: Thinkstock
15.09.2015.
u 16:14

Fotografiju je na Facebooku objavila norveška fotografkinja Kerstin Langenberger koja kaže da su ovakvi prizori jako česti

Više od 45.000 puta na Facebooku je podijeljena fotografija izgladnjelog polarnog medvjeda s norveškog otočja Svalbard, a kojeg je ondje fotografirala norveška fotografkinja Kerstin Langenberger i šokirala se prizorom koji je vidjela kroz objektiv svoga fotoaparata.

Za razliku od lijepih bijelih medvjeda kakve smo naviknuli gledati na televiziji i internetu, ona je uočila jednog medvjeda kojemu se doslovno vide sve kosti na tijelu.

Za njegovo izgladnjivanje okrivila je globalno zatopljenje, ali i ljude koji su odgovorni za to.

U svojoj objavi kaže kako većina fotografa dolazi u norvešku regiju Svalbard, koja se nalazi u Arktičkom oceanu, kako bi fotografirali predivne debele bijele medvjede. No, kaže, iako sreću i takve, vide i puno onih koji su izgladnjeli ili koji su već umrli od gladi zbog nedostatka hrane.

– Samo sam nekoliko puta vidjela lijepe debele majke s predivnim debelim mladima. Mnogo puta sam vidjela ove užasno mršave medvjede i to su uglavnom bile ženke – kazala je fotografkinja.

>> Upoznajte Artura – najdepresivnijeg polarnog medvjeda na svijetu

 

For tourists and wildlife photographers, the main reason to come to Svalbard is to see polar bears. And yes, usually we...

Posted by Kerstin Langenberger Photography on Thursday, August 20, 2015

Komentara 13

DU
Deleted user
17:13 15.09.2015.

I ova tragedija je na dušu čovječanstva...

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
02:09 16.09.2015.

mozda je bolestan, povrijedjen a mozebitno je i vegetarijanac.

Avatar Hazl113
Hazl113
16:31 15.09.2015.

Da i..... Pa to je priroda. Dešavaju se takve stvari i ne znam radi ćega je to zastrašujuće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije