Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Zašto je vukovarska ratna kronika Alenke Mirković nepročitana?

Za tjedan dana na zagrebačkom Velesajmu počinje Interliber. Sajam knjiga kojeg, doduše, kritiziraju pisci, izdavači, pa čak i posjetitelji, ali i jedino mjesto u Hrvatskoj na kojem se knjige još uvijek prodaju u većim količinama

Komentari 5

Avatar ambasadoor
ambasadoor
13:21 06.11.2013.

" I premda je svoje novo izdanje Alenka Mirković nadopunila i zapravo aktualizirala i potresno iskrenim pogovorom, čini se da knjigu “Glasom protiv topova” nisu pročitali oni koji su je svakako trebali pročitati, a to su naši vlastodršci koji svojim odlukama ili tehničkom provedbom postojećih odluka i odredbi trenutno maltretiraju ne samo Vukovar i Vukovarce te vukovarske branitelje nego i cijelu Hrvatsku. Jer u svakoj provedbi odluka i odredbi postoje nijanse. I jer se svaka odluka može promijeniti nabolje. Ali za to mora postojati politička volja."--Bravo,bravo za ovaj odlican,jasan i prije svega toliko zivo istinit clanak.Bravo za ovaj upiruci prst u vladajuce.Bravo za istinu koja je samo jedna i koja je iznad svega. Zahvaljujem!

VL
SS
Sivi_Sokol
14:36 06.11.2013.

Hvala, gospodine Derk što ste nam skrenuli pozornost na tu knjigu. Obvezno ću je pročitati.

VL
ZZ
zzz
19:55 17.11.2014.

knjiga je O D L I Č N A! godinama se nije mogla naći u prodaji, drago mi je da je ponovno objavljena. sad ju konačno mogu zamijeniti kopijom iz knjižnice.

VL
RO
Rolka
08:21 07.11.2013.

Knjigu pročitam barem jednom godišnje. Izvrsna i istinita.

VL
TO
tomislav2013
21:21 06.11.2013.

Haski sud je presudio da su Hrvati u Bih cinili posve isto ko Srbi u Hrvatskoj. Prema tome koja ustavna prava treba ukinuti svim Hrvatima u Mostaru, zbog njihove kolektivne odgovornosti za tamosnju agresiju, razaranja i zlocine? Hag je presudio da je Hrvatska slala svoju vojsku u agresiju nad Bosnom, te je osudio 10 Hrvata za mucenja, silovanja, ubijanje i etnicko ciscenje Bosnjaka. Hag izricito navodi silovanja 16-godisnjih Bosnjakinja od strane Hrvata, razaranje tisuca bosnjackih kuca i Starog mosta, zarobljavanje i zlostavljanje tisuca bosnjackih civila u hrvatskim logorim Heliodrom, Dretelj i drugi, Hag takodjer navodi da su Hrvati bili glavni agresori i zlocinci u hrvatsko-muslimanskom ratu, u kojem je pobijeno preko 5.000 ljudi, velikom vecinom Bosnjaka, u poredjenu s oko 2 tisuca Hrvata stradalih u Vukovaru. Jel trebaju Bosnjaci beskonacno mrzijeti sve Hrvate zbog tog, porazbijat sve hrvatske ploce, paradirat u vojnim odorama po Mostaru za zabranu ustavnih prava Hrvatima, itd?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.