Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZMJENA ZAKONA
Povratak na članak

Zaštita od zlouporabe: Kraj za 'anonimke' Prosvjetnoj inspekciji

Prosvjetna inspekcija bit će, pak, dužna odgovoriti na prijavu te je o pokretanju postupka, odnosno o nepostojanju uvjeta za pokretanje postupka, ovlaštena osoba dužna podnositelja prijave obavijestiti u roku 30 dana od dana podnošenja prijave.

Komentari 2

IL
ilustrator
15:14 28.01.2021.

nadam se da nije riječ samo o anonimnim prijavama u prosvjeti. ako imate dokonog susjeda, ljubomornog rođaka može vas doslovno ubijat anonimnim prijavama. apsurd je da policija, inspekcija mora izići i provjerit prijavu.

VL
SI
sisavac
14:28 28.01.2021.

jedna anonimka može uništiti život. a kad prijavitelj stane imenom i prezimenom iza optužbe, e onda se već može i treba razgovarati. tako je i sa ovim optužbama za seksualno uznemiravanje, silovanje. bez prijave sa imenom i prezimenom, u nekom razumnom roku (ne, to nije 45 godina...), nema nikakvog smisla ništa ni pokretati.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.