Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUDSKI PROCES

Počelo suđenje Culejevom sinu: S ekipom je brutalno premlatio mladića koji je kasnije oslijepio

Foto: Branimir Bradarić
1/3
26.01.2021.
u 14:31

Dodaje kako do danas nije saznao razloge zašto je napadnut niti mu se ikada itko od napadača ili članova njegove obitelji ispričao

Poslije gotovo dvije i pol godine od dana kada je brutalno pretučen u središtu Vinkovaca danas je na Općinskom sudu u Vukovaru započelo suđenje četvorici mladića koji se terete za nanošenje teških tjelesnih ozljeda Ivanu Mikuljanu (23) iz Andrijaševaca.

U sudskom postupku na optuženičkoj klupi su Domagoj Culej, Luka Miškulin, Daniel Hodak i Gabrijel Ćekić. Njih četvorice se terete da su 27. kolovoza 2018. godine brutalno pretukli Mikuljana koji je poslije toga završio u bolnici na višemjesečnom liječenju. Na sud je Mikuljan došao u pratnji oca koji ga je vodio do sudnice.

- Od toga dana ne vidim. Od posljedica batinanja sam oslijepio. Sjećam se kako su nas napali kada smo izašli iz kafića i počeli udarati. Završio sam u bolnici sam gdje sam na liječenju bio više od 4 mjeseca. Mjesec i pol dana sam bio u komi i imao sam četiri operacije. Liječnici su mi kasnije rekli kako sam slučajno ostao živ. Izašao sam iz bolnice 3. siječnja 2019. godine kao slijep i sa epileptičkim napadima koji su se u međuvremenu smirili. Napravili su od mene 100-postotnog invalida, rekao nam je pred sudom Mikuljan.

Dodaje kako do danas nije saznao razloge zašto je napadnut niti mu se ikada itko od napadača ili članova njegove obitelji ispričao. Sve do toga 27. kolovoza Mikuljan je radio i zarađivao, imao planove za dalji život…

- Sada je sve to po strani. Uništili su mi život, istakao je Mikuljan.

Današnje suđenje ipak nije održano s obzirom da se Luka Miškulin nije pojavio na sudu. Sutkinja Branka Soldo je zakazala slijedeću sudsku raspravu za 12. veljače.

- Iskreno, niti ne očekujem previše od svega toga. Vjerojatno da će doći do neke pravde ali ne velike. Žalosno je sve to. Ivan je imao život pred sobom, a oni su napravili od njega 100-postotnog invalida. Od dana od kako se sve to dogodilo nikada me nitko od roditelja tih mladića nije nazvao niti ispričao se. Nije se javio niti itko od napadača. Dogodilo se samo to da je protiv mene bila podignuta tužba radi nekih izjava u medijima, kaže otac Ivan Mikuljan.

Podsjeća i kako su, prema izjavama u medijima, neki imali prilike vidjeti snimak nadzornih kamera ali da njemu, kao ocu prebijenog sina koji je završio u bolnici, to nije omogućeno. Ukazao je i na višemjesečnu borbu sina u bolnici s obzirom da mu je život visio o koncu. O težini operacija govori i to da mu lubanja otvarana te da i danas u lubanji ima komad plastike. Kako bi povratio barem dio vida preko preporuke prijatelja stručnu pomoć su tražili i u jednoj privatnoj klinici u Beogradu. Ispred obitelji zahvalio je svim liječnicima na trudu oko njegovog sina, a posebno liječniku Marku Kovačeviću iz KBC Osijek    

 

Komentara 52

IG
igorl
15:08 26.01.2021.

Dakle - imas 100% invalida sad. Osobno dosudio bi svakom of te 4-tvorice da moraju mjesecno uplacivati 2500 kn alimentacije da se moze isplatiti jedna prosjecna placa covjeku. Sa 2% godisnjim povecanjem kako bi se prebila inflacija. Covjek ne moze raditi vise zbog kretena, najbolje ce shvatiti ovako. Ako nisu zaposleni - najprije se iz socijale isplacuje alimentacija, a ostalo biljezi u dug sa 7% zateznih kamata. Do kraja zivota.

DU
Deleted user
18:02 26.01.2021.

Zašto se rasprava odgodila? Zašto sutkinja nije poslala policiju da gada dovuče na sud u roku od 2 sata s lisicama i lancem oko vrata? Već je počelo. Sad nije došao jedan, sljedeći put će netko od okrivljenih "oboljeti", pa će Culej jr. biti pozitivan na Covid, pa se odvjetnik okrivljenih neće pojaviti jer mu je meteor pao u dvorište, pa...I tako će sve to trajati uobičajenih desetak-petnaestak godina. E, rvacko pravosuđe. Jad i bijeda...

BF
bf22
17:48 26.01.2021.

Momak,iskreno mi te žao,ali ne nadaj se previše od našeg "pravosuđa"...jedan se nije pojavio na sudu,drugi puta neće drugi doći...ako do presude i dođe,bit će u najboljem slučaju nezadovoljavajuća,ipak su oni iz društveno prihvatljivih obitelji...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije