Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UŽAS

Žalila se na grlobolju pa je začudilo što su joj liječnici izvukli iz krajnika

Ilustracija
Foto: Thinkstock
1/2
14.07.2020.
u 09:43

Iako je mislila kako je riječ o običnoj prehladi, otkrila je da joj grlobolju prouzročuje nešto drugo.

Zbog grlobolje, 25-godišnja djevojka iz Tokija u Japanu posjetila je liječnika. Iako je mislila kako je riječ o običnoj prehladi, otkrila je da joj grlobolju prouzročuje nešto drugo.

U lijevom krajniku liječnici bolnice St. Luke pronašli su joj živog crva. Liječnici su crnog crva uklonili pincetom, a on joj je prouzročio bol i iritaciju u grlu.

Crv je bio dugačak 38 milimetara i 1 milimetar širok, a nakon što je izvađen iz krajnika, još je bio živ, piše Guardian.

Identificiran je kao okrugli crv nematoda, jedan od nekoliko parazita koje ljudi mogu dobiti ako jedu sirovu ribu ili meso.

Pacijentica je liječnicima potvrdila da je pet dana prije uklanjanja crva jela sashimi, japansku deliciju koja se sastoji od svježe sirove ribe ili mesa narezanog na tanke komade koji se umaču u sojin umak.

Liječnici su objasnili da je u sirovoj hrani bila ličinka crva koja se razvila u grlu njihove pacijentice.

No, njezin slučaj nije jedini. Liječnici su upozorili kako su diljem svijeta prijavljeni slični slučajevi budući da su sushi i sashimi sve popularnija hrana.

Ključne riječi

Komentara 5

DH
dalibor.hren
11:45 14.07.2020.

Izgubljeni u prijevodu: "Crnim crvom uklonili pincetu"!?

Avatar LuckyLeprechaun
LuckyLeprechaun
14:45 14.07.2020.

Što ovi azijati sve jedu, ništa me ne čudi. Ali zbog pasa bih ih smaknula atomikom.

DU
Deleted user
14:17 14.07.2020.

samo i dalje jedite sirovo, il ono krvavo meso

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije