Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Zagreb: Branitelji Vukovara osudili vješanje lutke s likom Hrgovića

27.07.2008.
u 13:19

ZAGREB - Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara osudila je danas huliganski čin i vješanje lutke odjevene u Hajdukov dres s imenom Mirka Hrgovića ispod sjeverne tribine maksimirskog stadiona te verbalne napade na njega, čime je dio Dinamovih navijača izrazio neslaganje s njegovim dolaskom u taj klub iz splitskoga Hajduka.

Predsjednik te udruge Damir Jašarević na današnjoj je konferenciji za novinare istaknuo da je Hrgovićev otac ubijen kao hrvatski branitelj pošto je zarobljen na Svilaji te je ocijenio da se takvim ponašanjem dijela Dinamovih navijača krše Hrgovićeva ljudska prava, poput prava na rad.

Takvo je ponašanje nedopustivo, rekao je Jašarević, optužujući za takvo stanje u Zagrebu i hrvatskome nogometu razne, kako je rekao, isprepletene mafijaške i političarske utjecaje.

Istaknuo je da se u prvi čas složio s izvršnim direktorom Dinama Zdravkom Mamićem da se zbog toga prvoligaška utakmica s Rijekom igra pred praznim stadionom iako je, dodao je, gradonačelnik Bandić poslije utjecao na to da se vrata stadiona ipak otvore navijačima.

Jašarević je kritizirao odnos zagrebačkoga gradonačelnika Bandića prema gradu i Dinamu.

Na upit tko je objesio lutku koja predstavlja Mirka Hrgovića odgovorio je kako su to "navijači skloni mafijaškom načinu razmišljanja kojima manipuliraju političari". Tajnik te udruge Darko Zlodi također je osudio napade na Hrgovića, ističući da su razlozi tog postupka mnogo dublji te da su posljedica odnosa klubova prema navijačima. (Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije