Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Zagorec odustaje od tužbi protiv Čička, Đikića, Rudan i Špegelja

10.11.2008.
u 17:00

Pravni presedan i supersuđenje koje se trebalo održati u petak, kada je iz pritvora u Remetincu Vladimir Zagorec trebao doći na Općinski kazneni sud u Zagrebu i u cjelodnevnim suđenjima “odraditi” čak sedam ročišta - ipak se neće dogoditi. Naime, Zagorec od ranije ima dosta “aktivnih” sudskih postupaka, pa je hrvatsko pravosuđe u dogovoru s MUP-om i službama namjeravalo, zbog režima sigurnosti, pritvorenika dovesti na sud “o istom trošku”.

- To neće biti potrebno jer će Zagorec u podnescima odustati od privatnih tužbi, te će tako ostati dva predmeta u kojima je on tužena strana - kaže njegov odvjetnik Zvonimir Hodak. Zagorec odustaje od ovih, i svih tužbi u kojima je tužio novinare Ivana Zvonimira Čička, Ivicu Đikića, Vedranu Rudan, Jasnu Babić i Lenku Gospodnetić Dvornik, te umirovljenog generala Martina Špegelja.

Uglavnom je tu riječ o tužbama za klevetu, jer su Zagorca povrijedili napisi spomenutih da se okoristio u ratu i da je kriminalac. Zagorec je očito procijenio da mu u i inače dramatičnoj situaciji u kojoj se sada nalazi ne trebaju još i ova suđenja.

Ostaju dvije tužbe protiv njega, optužba da je poticao Susanne Bunjevac (krivotvorina, afera dragulji), i ona Snježane Šiprag, bivše mu tajnice da ju je oklevetao nazvavši je Petračevom ljubavnicom.

Pojavit će se Zagorec u petak na dva ročišta, pred sucima Benčićem i Barlović, no, kako ove tužbe nisu bile navedene u ugovoru o izručenju, Zagorec neće pristati na ove procese.


Opširnije...

Zagorec šeta sam i sve mu nose u tamnicu


Austrijsko pravosuđe: 'Ne moramo udovoljiti Hrvatskoj za širu optužnicu Zagorcu'

Sedam suđenja u istom danu

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije