Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA SNIMKA

Zadravec podnijela kaznenu prijavu protiv Beroša: Neka pokaže čime sam ga ucjenjivala

Zadravec i Beroš
Foto: PIXSELL
27.08.2020.
u 18:48

Zamjena teza je očito svojstvena gospodinu Berošu pa onoga tko upozorava na negitivne radnje i na nezakonitosti natječaja naziva agresivnim, ukazivanje na korupciju ucjenom, a inzistiranje da se postupa po zakonu pritiskom, navodi poznata liječnica

Pomoćnica ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Dijana Zadravec koja je postala jedna od glavnih tema u zemlji nakon što je objavljena snimka njezina razgovora s ministrom zdravstva Vilijem Berošem objavila je da je podnijela kaznenu prijavu protiv Beroša zbog prethodno navedene snimke 

Status Dijane Zadravec naslovljen je "Danas je podnesena kaznena prijava protiv ministra Beroša" te ga prenosimo u cijelosti: 

"Gospodin Beroš koji se služi sramotnim stavljanjem na razglas svog sugovornika bez da ga upozna prethodno s time, pa potom još tajno snima razgovor bez privole u svom ministarskom uredu, i sve to u prisutnosti 5-6 svojih suradnika, ima još jedan u najmanju ruku neobičan pristup zakonu, a to je da ukazivanje na korupciju tumači kao ucjenu.

Pozivam gospodina Beroša prvo da kaže tko su njegovi suradnici i zašto ih toliko skriva?

Čega se to gospodin Beroš boji da ukazivanje na korupciju smatra ucjenom budući da ga ja nikada nisam ucjenjivala.

Zamjena teza je očito svojstvena gospodinu Berošu pa onoga tko upozorava na negitivne radnje i na nezakonitosti natječaja naziva agresivnim, ukazivanje na korupciju ucjenom, a inzistiranje da se postupa po zakonu pritiskom.

Pozivam gospodina Beroša neka pokaže čime sam ga ja ucjenjivala ili neka mi se ispriča za ove teške i neistine optužbe.

Nakon 10 mjeseci iscrpljivanja mene koja ukazujem na nezakonitosti i nepravilnosti, uz silna omalovažavanja i ignoriranja mojih pismenih i usmenih upozoravanja, korak više su očito zamjena teza pred hrvatskom javnošću, podcjenjivanje pred grupom ljudi na razglasu i tajno snimanje.

Nemam ništa protiv da se hrvatska javnost upozna sa sadržajem i vidi kako se ministar izvlači, dapače, ali se ne slažem s ovakvim huliganskim metodama.

S jednim se jedino slažem. “Nije podlegao pritiscima” i ništa nije učinio što je u njegovoj ingerenciji po pitanju nepravilnosti i nezakonitostima u javno zdravstvenom sustavu na koje sam mu zadnjih deset mjeseci ukazivala, nego me i dalje ustrajno omalovažava i nastavlja u podrugljivom tonu s podsmjehom optužbama na moj račun", stoji u statusu Dijane Zadravec. 

 

Podsjećamo, prije nekoliko dana u javnost je procurila snimka telefonskog razgovora Dijane Zadravec i Vilija Beroša vezano za izbor ravnatelja  KBC-a Sestre milosrdnice.

Beroš je prema vlastitom priznanju priznao da je razgovor stavio na razglas i da se u tom trenutku u prostoriji nalazi nekoliko njegovih kolega, dok je Zadravec najavila kako će podnijeti tužbu zbog neovlaštenog snimanja. 

VIDEO: Ministar Vili Beroš osvrnuo se na razgovor s Dijanom Zadravec

Komentara 28

PE
PetiElement
19:22 27.08.2020.

Ako ona, kao liječnica, nije svjesna da ima problem.....

DU
Deleted user
19:14 27.08.2020.

Zadravec, Vi ste opasna osoba. Jasno se čuje u snimci kako ste prijetili. Prijetili ste jednom aktivnom ministru. Stoga morate napustiti svoj posao i završiti na sudu. Niste dostojni biti predstojnica jedne ugledne ustanove kao što je to ova bolnica.

Avatar otacdomovine1
otacdomovine1
19:26 27.08.2020.

Zakonito ili nezakonito, to što se čuje na snimci je sramota za jednu liječnicu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije