Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kaznena prijava

Zadranin malverzacijama tvrtku oštetio za 2,7 milijuna kn, a državni proračun za 800.000 kn

Kune - novac
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
21.04.2021.
u 10:43

Protiv njega je nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena kaznena prijava

Zadarska policija kazneno je prijavila 52-godišnjaka zbog sumnje da je zlouporabom povjerenja, utajom poreza i carine te krivotvorenjem službe ili poslovne isprave svoju tvrtku oštetio za 2,7 milijuna kuna, a državni proračun za 800.000 kuna.

Osumnjičen je da je od lipnja 2018. do prosinca 2019. godine, kao vlasnik i direktor tvrtke iz Zadra, bez ikakve valjane pravne osnove sa žiro računa tog trgovačkog društva podizao i za sebe zadržao novčani iznos preko 2,7 milijuna kuna. To je, priopćila je u srijedu policija, u konačnici dovelo do trajne blokade računa tvrtke i ispunjenja zakonskih pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka.

Tereti ga se i da je osnovao još dvije povezane tvrtke sa sjedištem u Zadru, putem kojih je u periodu od srpnja 2018. do studenog 2019. ispostavio više krivotvorenih računa. Te je račune prikazao u poslovnim knjigama prve tvrtke kako bi joj umanjio poreznu obvezu po osnovi poreza na dodanu vrijednost, u iznosu od gotovo 800.000 kuna.

U zadarskoj policiji navode kako je navedenim kaznenim djelima 52–godišnjak pribavio nepripadnu imovinsku korist na štetu tvrtke i njezinih vjerovnika u iznosu od 2,7 milijuna kuna, dok je državni proračun oštetio za 800.000 kuna.  Protiv njega je nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena kaznena prijava.

Ključne riječi

Komentara 1

DB
db123
11:03 21.04.2021.

Ovo je pravi Zadranin,on misli izbjeci nekud pa mu trebaju pare,inace para jok morda je lova je tu treba je sakriti sad je to ponos ,ko vise pljacka biti ce bolji u naarodu u hadezeju.Kradite sto brze blizi se krajj vasoj moci,snagi. Napred nasi lopovi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije