Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poruka novim generacijama
Povratak na članak

Zabrinjavajuće: Island otkrio spomen ploču prvom nestalom glečeru

Da bi se nešto smatralo glečerom led mora biti debeo 40 do 50 metara i mora se kretati pod vlastitom težinom. Led na glečeru Ok debeo je oko 15 metara, čime se stvara pritisak nedovoljan da bi došlo do njegova kretanja

Komentari 12

DU
Deleted user
07:35 19.08.2019.

Bilo bi ispravnije reći ledenjak, a ne glečer.

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:55 19.08.2019.

da, i...? što napraviti da se zaustavi prirodni ciklus zagrijavanja i hlađenja zemlje? onaj isti ciklus koji traje milijunima godina? inače, u nasinim izvješćima se moglo ove godine pronaći da je u zadnjih 30 godina došlo do povećanja površine kopna, do povećanja površina pod šumama... to se nekako ne uklapa su opću histeriju, gdje nas plašite da će za 30 godina biti nemoguće živjeti u našim krajevima! zamisli, oko 40 stupnjeva je svakog ljeta u africi, a stanovništvo buja i buja... u kataru i do 50 ide. kuvajtu isto. hong kong? šangaj? miami? rio? havana? ajmo se prisjetiti zašto i kako je došlo do velike seobe naroda.. znate, prije skoro tisuću i pol godina. jel negdje zahladilo, jel negdje zatoplilo...? u čemu je bio štos onda? za grenland znamo da je vjerojatno prijevara u igri, da bi namamili ljude u taj kraj. mada ima dokaza da su sijali žito, da je bilo i nekih šuma tamo. sad ih nema. da, treba plakati nad nestalim ledenjakom. ode turizam u .... bez leda i snijega trebat će raditi. toga se neki plaše. inače, islandski konji su vam super, mali, otporni, moraju biti vani. al trebaju jesti...

VL
MI
midea
08:50 19.08.2019.

fake news , ne nasjedajte na jeftinu propagandu . Jedini krivac za klimatske promjene su oni koji eksperimentiraju sa programom HARP( Visokofrekventni Aktivni Auroralni Istraživački Program) , isto kao što sipaju iznad našig glava čestice aluminija , barija i ostalih sranja .

VL
Avatar @proma-trač
@proma-trač
07:52 19.08.2019.

Super. Sad lijepo uzorite zemlju i zasadite nešto.

VL
ZO
Zooltan
07:32 19.08.2019.

Tko će od naše vlade dati izjavu ?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.