Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJEM

Za vodovod dali kao i za Ljeto na Savi

vodovod
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
18.08.2019.
u 19:53

U Zagrebu godišnje 400 puta pukne vodovodna cijev, a od 3500 km lani obnovljeno samo pet

Nedavno puknuće cjevovoda ostavilo je bez vode na gotovo dva dana 120.000 stanovnika Novog Zagreba. Neki su od njih po vodu išli s kantama na Bundek kako bi imali čime zaliti toalete. Ti su prizori u 21. stoljeću nepojmljivi za jednu metropolu kao što je Zagreb koji leži na velikim rezervama kvalitetne pitke vode. No hrvatske metropola ne može se pohvaliti kvalitetnom vodoopsrbnom mrežom u kojoj se izgubi čak 50 posto vode koja se iscrpi. Na nekim područjima vodovodne cijevi stare su i 60, 70 godina. Unatoč tome u obnovu i sanciju vodoopskrbne mreže u Zagrebu se ulaže premalo. Na to upozorava i predsjednik Akademije tehničkih znanosti Vladimir Andročec koji kaže da Zagreb ima velik broj kilometara starih vodovodnih cijevi i velik problem s gubicima vode.     

Cijeli tekst pročitajte u sutrašnjem izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Ne propustite i druge teme:

- Bandić neće u predsjedničku utrku zbog narušenog zdravlja?

- Scwarzwald nije za mene, ali bio je odlično iskustvo

- Vrelo ljeto na izdisaju, EU prijeti ekonomska i politička horor-jesen

- Njihova Saloma tri je puta bila šampionka Gudovca

Ključne riječi

Komentara 2

ZO
Zooltan
07:27 19.08.2019.

A građani će i dalje glasovati za istu opciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije