Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bit će funkcionalna

Za tajnog kupca izađuje se maska vrijedna 1,5 milijuna dolara: 'Mislim da je neće nositi u supermarket'

La joaillerie israélienne Yvel a fabriqué le masque de protection contre le coronavirus (Covid-19) le plus cher du monde à 1,5 millions de dollars
Foto: Yvel via Bestimage/PIXSELL
12.08.2020.
u 17:02

Izrađena od 18-karatnog zlata i optočena s 3600 crnih i bijelih dijamanata

Umjetnost, a ne razmetanje razlog je za izradu najskuplje maske protiv koronavirusa na svijetu, kazali su izraelski draguljari koji izrađuju 1,5 milijuna vrijednu masku za neimenovanog klijenta iz SAD-a.

Izrađena od 18-karatnog zlata i optočena s 3600 crnih i bijelih dijamanata, maska će imati filter N99 kako bi pružila visok stupanj zaštite, rekao je Isaac Levy, vlasnik dragljuranice Yvel.

"Mislim da je kupac neće koristiti za odlazak u supermarket, ali će je povremeno nositi, u to sam siguran”, rekao je.

Dodao je da je riječ o kineskom kolekcionaru umjetnina koji živi u Sjedinjenim Državama. Draguljar mu je planira osobno donijeti kada u listopadu bude dovršena.

Maska, na kojoj radi oko 25 draguljara, mogla bi se smatrati vulgarnim razmetanjem bogatstvom u krizi, ali za Levyja ona je prije svega umjetničko djelo.

„Za mnoge u svijetu to bi mogla biti najskuplja maska u svijetu i to je možda doista velika stvar”, rekao je.

"Za nas to je način da se zaštite radna mjesta ljudi u tvornici kako bi mogli uzdržavati svoje obitelji”.

Ključne riječi

Komentara 1

BO
bolnaistina
17:56 12.08.2020.

Tu masku predlažem da kupi Nikolina, i da ide na tržnicu i u šoping centre po Beogradu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije