Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Za sufinanciranje 34 projekta javne turističke infastrukture 17 milijuna kuna

Iz Ministarstva napominju da sufinanciraju do 80 posto opravdanih/prihvatljivih troškova provedbe pojedinačnog projekta.
26. veljače 2016. u 15:22 0 komentara 162 prikaza
Anton Kliman
Foto: Goran Jakuš/Pixsell

Ministarstvo turizma odabralo je 34 razvojna projekta javne turističke infrastrukture koje će sufinancirati s ukupno gotovo 17 milijuna kuna, izvijestili su u petak iz Ministarstva turizma.  

Riječ je o dodjeli bespovratnih sredstava na temelju Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2015. čime Ministarstvo turizma potiče jačanje konkurentnosti hrvatskog turizma uz afirmaciju Hrvatske kao jedne od vodećih međunarodnih turističkih destinacija.

Među odabranim projektima su plaže, javna cikloturistička infrastruktura, objekti turističke infrastrukture kojima upravljaju ustanove za upravljanje zaštićenim područjima kao i nastavci projekata javne turističke infrastrukture sufinancirane sredstvima iz Fonda za razvoj turizma kroz programe Ministarstva turizma u 2013. i 2014. godini.

Odluka o odabiru projekata i dodjeli bespovratnih sredstava za centre za posjetitelje/interpretacijske centre bit će donijeta po usvajanju državnog proračuna za 2016., odnosno kada se u cijelosti osiguraju potrebna sredstva za donošenje takve odluke, kažu u Ministarstvu.

"Jedan od temelja razvoja hrvatskog turizma su investicije, pogotovo u javnoj turističkoj infrastrukturi koje su prijeko potrebne za daljnji razvoj destinacija i povećanje konkurentnosti. Područja sufinanciranja su objekti javne infrastrukture kojima se unapređuje konkurentnost turističkih destinacija kroz razvoj različitih oblika turističkih ponuda i najperspektivnijih turističkih proizvoda kao što su kulturni, sportski, zdravstveni, poslovni i drugi oblici. Sufinancira se i preoblikovanje objekata devastirane kulturne i povijesne baštine te resursi prirodne baštine koji će se valorizirati kroz turizam kao objekti javne infrastrukture", poručio je ministar turizma Anton Kliman.

Iz Ministarstva napominju da sufinanciraju do 80 posto opravdanih/prihvatljivih troškova provedbe pojedinačnog projekta.

U strukturi dodijeljenih sredstava za sufinanciranje projekata, od ukupno 17 milijuna kuna najviše ili po milijun kuna ide u Šibenik za plažu Brodarice te Vodice za uređenje obalnog pojasa Punta Blata Bristak (1. faza).

Za uređenje biciklističke staze Neretva na području Metkovića odobreno je 900 tisuća kuna, a po 800 tisuća kuna pripalo je projektima uređenja plaža u Istri (Bolnica 1), Rogoznici (dvije plaže u uvali Lozica) te za kamp odmorište u Otočcu.

Po 700 tisuća kuna dobili su projekti uređenja plaže od uvale Perila do Bijele uvale na području općine Funtana, uređenje plaže Val de Lesso (Borik) u Rovinju, sustav cikloturističkih ruta u Splitsko-dalmatinskoj županiji, te projekti uređenja plaža i šetnica na području Senja i uređenje plaže Ugrinić u Općini Tkon.

Ostali projekti dobili su manje od 700 tisuća kuna, a najmanji iznos od 106,1 tisuću kuna odobren je za projekt "Rijeke i staze Srijema" na području općine Nijemci u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

>>  Kliman: Riješili smo certifikate, radimo i na drugim poboljšanjima

HEINEKEN Hrvatska
UTJECAJ KRIZE
Kafići su i dalje omiljena mjesta za druženje, a evo kako na izazove pandemije gledaju hrvatski ugostitelji
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.