Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Za poljičkim stolom uz klapu Intrade – Dalmacija na Petričevom

Podstransko kulturno ljeto
PR
Autor
PR članak
19.07.2019.
u 13:05

Ove subote održava se manifestacija Za poljičkim stolom, koja već dvadeset godina na igralištu sportskog centra Petričevo okuplja sve Podstranjane i njihove posjetitelje te ove godine ugošćuje zadarske majstore pjesme, Tomislava Bralića i klapu Intrade.

Već tradicionalno, Podstransko kulturno ljeto donosi kulturne i zabavne događaje koji se u srpnju i kolovozu organiziraju u Podstrani. Šarolikost podstranskih pozornica odlična je potpora bogatome programu o kojem se brine Turistička zajednica Općine Podstrana.

Perivoj ljetnikovca Cindro, podstranskog kulturnog spomenika, mala scena ispred Čitovnice u selu Gornja Podstrana, crkva Gospe u Siti u Strožancu i prostor ispred nje već godinama ugošćuju ugledne, mahom domaće, ali i strane glazbenike, glumce i pjevače na čijim su repertoarima djela klasičnih i suvremenih autora.

Prikladna dramska ostvarenja, recitali i koncerti svih su dosadašnjih godina bili iznimno dobro posjećeni. Tradicionalna mjesna natjecanja i pučke fešte s duhovitim zabavnim sadržajima i autentičnom ponudom s mjesnog jelovnika prava su prigoda da se gosti i posjetitelji na izravan način upoznaju s duhom mjesta u kojem ljetuju, a domaćima provjereni poticaj da svoju ponudu i dalje oplemenjuju.

Tako se ove subote održava manifestacija Za poljičkim stolom, koja već dvadeset godina na igralištu sportskog centra Petričevo okuplja sve Podstranjane i njihove posjetitelje te ove godine ugošćuje zadarske majstore pjesme, Tomislava Bralića i klapu Intrade. Ukusi i mirisi poljičke kuhinje ove će godine imati ekstra-glazbeni začin!

Posluživat će se jela s tradicionalnog pučkog jelovnika, po starinski – na vatri spravljena od morskih i težačkih plodova Gornjih i Donjih Poljica, s neizostavnim poljičkim soparnikom.

Popularnom i nagrađivanom zadarskom sastavu, koji više od trideset godina osim klapske pjesme njeguje i druge glazbene žanrove, ovo je prvi podstranski nastup. Stoga se valja nadati ugodnim iznenađenjima, ne samo kulinarskim već i glazbenim. A tko zaigra na lutriji, može očekivati pun pogodak!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?