Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesuđeni putnici

Za odmor na Tenerifima dali 4000 kuna, no na taj put nikada neće ići

Tenerife
Uwe Jens Kahl, pixelio.de
26.01.2012.
u 11:14

Na prezentaciji su svima rekli kako je riječ o posebnoj ponudi te bi ih takav put drugdje stajao 19.000 kuna

Prevareni smo, nasjeli smo na priču putničke agencije i sve nas je to stajalo 4000 kuna koje smo nepovratno izgubili – kazali su nam supružnici Vuković s Plitvica. Kažu, sami su za to krivi, ali priču žele iznijeti kako nitko drugi ne bi doživio njihovu sudbinu.

 Slučajni odabir

Naime, pozvani su u jedan karlovački hotel na prezentaciju ponude turističke agencije RCI koja se bavi putovanjima i turističkim aranžmanima po svijetu.

 – Rekli su da smo, kao i još četiri para, slučajno odabrani, te da smo dobili priliku za putovanje po iznimno povoljnim cijenama. Predstavili su se kao nova agencija koja posluje u Hrvatskoj i stoga ima promotivne ponude. Ponudili su nam odlazak na Tenerife, u cijenu je uključen smještaj u apartmanu za četiri osobe punih sedam dana. Put i hrana nisu uključeni. Po njima, u drugim agencijama to stoji 19.000 kuna, kod njih 4400 kuna, no ukoliko istu večer potpišemo ugovor i damo gotovinu, na put, koji možemo ostvariti u dvije godine, možemo za 4000 kuna. Mi smo, kao opijeni, pristali na uvjete i dali novac – pričaju supružnici. Tek kada su kod kuće, zapravo pomno proučili ugovor vidjeli su da je nepovoljan, ali kada su zvali na brojeve telefona i slali upite na mail adresu kako bi raskinuli ugovor ili dobili dodatna pojašnjenja, nitko im se više nije javljao.

 Da nisu jedini, zaključili su kada su na internetu potražili podatke o tvrtki RCI, odnosno obrtu Ocean solis s kojim su sklopili ugovor.

 Slične sudbine

Na forumima su pročitali ispovijesti i drugih prevarenih putnika. Neki su došli do Tenerifa, ali im apartman nije bio rezerviran na dogovorenoj lokaciji ili nisu imali prijevoz. Brojni su i oni koji do Tenerifa nisu ni došli, jer kada su kontaktirali tvrtku da ugovore termin puta, mobiteli su bili isključeni ili je tvrtka "nestala" iz grada.

 – Sumnjamo da oni koji hvale tvrtku zapravo rade za njih, jer ako je sve dobro, zašto su brojevi tvrtke isključeni – dodaju Vukovići. Pokušali smo doći do odgovornih u tvrtki koja ima sjedište u Zagrebu, ali svi telefoni su isključeni, a na upite mailom nitko ne odgovara.

Komentara 5

UF
ufrm
17:41 26.01.2012.

Tipicno poslovanje u Hrvata, ovoga ima i drugdije ali kod nas je ovako nesto svakodnevnica.

MO
modovisisajteMaraschino
18:46 26.01.2012.

izreka kaze da se postenog covjega ne moze prevariti.... ali sagledajmo realno, ako netko meni nudi nesto sto vrijedi 19000 kn za cijenu od 4000 kn to sigurno mora biti muljaza...

MO
modovisisajteMaraschino
18:48 26.01.2012.

i narocito ti koji zovu s telefonom da sam nesto dobio... takvima kazem da primam samo nagrade u kes lovi i nikako drugacije... nikad me vise ne zovu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije