Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPAŠAVANJE GUBITAŠA

Za kredit Orljavi, koji su odobrili HBOR i HPB, u jamstvo dane dionice CO-a i ACI-ja

Državna tvrtka Orljava
Foto: Tihomir Ivcetic/PIXSELL
28.07.2017.
u 10:42

Model zaloga vrijedne imovine za kredite gubitaša primijenjen je i kod Petrokemije kada joj je odobreno 350 milijuna kuna

Državna tvrtka Orljava iz Požege u kojoj, kako je naglasio ministar državne imovine Goran Marić, radi 330 zaposlenica dobit će kredit od 14 milijuna kuna, a država je u zalog za kredit stavila dionice Croatia osiguranja i ACI-ja vrijedne ukupno 28 milijuna kuna. Kredit je odobren na rok od deset godina s počekom od dvije godine i kamatom od 4 posto.

Tako se vrijednom imovinom ponovno krpaju rupe državnih gubitaša, što je bio slučaj i kod kredita od 350 milijuna kuna odobrenog Petrokemiji za koji su založene dionice HT-a, Podravke, Croatia Airlinesa i Đuro Đaković grupe. Modus operandi uvijek se opravdava očekivanjem da će se pronaći strateški partner i planom resrukturiranja.

Ipak, kad se uzme u obzir da su kredit Orljavi odobrili državni HBOR i HPB, a da Orljava time namjerava platiti zaostale porezne i obveze dobavljačima po predstečajnoj nagodbi te Državnim nekretninama, vidi se da će se novac od kredita zavrtjeti unutar državnog aparata u najširem smislu.

Orljava je tvrtka koja se bavi proizvodnjom odjeće i još nije privatizirana, u stopostotnom je državnom vlasništvu iako se bavi tekstilom, a kredit će teško vratiti jer stvara gubitke u poslovanju i godišnje uprihodi samo 22 milijuna kuna.

Ključne riječi

Komentara 2

AO
ante.oreskovic75
11:51 28.07.2017.

Novinarka sve zna!!!!!Kako to da ne radi kao savjetnica negdje na visokom položaju?Eto dali su kredit firmi koja ima 330 zaposlenih umjesto da ih razjure svoja zna da to neće moći vratiti!

LU
lunar777
11:53 28.07.2017.

Do kada ćemo financirati socijalističke gubitaše? Privatizirajte i ako nisu u stanju poslovati u plusu stečaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije