Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSVJED SELJAKA

Za kilogram duhana 3 kune više ili dolazimo na Markov trg

prosvjed
Maja Šantoši /Pixsell
02.02.2011.
u 10:09

- Ne postignemo li dogovor, pripremamo radikalnije prosvjede i dolazak na Markov trg u Zagrebu, kaže Zvonko Pipić

VIROVITICA - Gospodo, sada je dosta, poručili su prosvjednici ispred zgrade Virovitičko-podravske županije koji su, u organizaciji Županijske udruge poljoprivrednika, prosvjedovali zbog niske otkupne cijene duhana koja se, prema njihovim tvrdnjama, nije mijenjala desetak godina.

O porastu ulaznih troškova, višemilijunskim gubicima zbog posljedica lanjskih elementarnih nepogoda te drugih teškoćama koje su ugrozile opstanak više od tisuću poljoprivrednika u Podravini i Slavoniji koji proizvode 80 posto hrvatske proizvodnje duhana, govorio je Zvonko Pipić, predsjednik Županijske udruge poljoprivrednika, zahtijevajući povećanje otkupne cijene na 3 kune po kilogramu i najavljujući uskoro radikalnije prosvjede proizvođača duhana na Markovom trgu u Zagrebu.

Potporu duhancima dao je danas i Tomislav Pokrovac, predsjednik inicijative za osnivanje Sindikata hrvatskih seljaka najavljujući da će se osnivačka skupština ove prve sindikalne seljačke udruge održati 9. veljače u rodnom mjestu hrvatskog seljačkog vođe Matije Gupca.

Nakon polusatnog prosvjeda, koji je održan u nazočnosti 300-tinjak seljaka, na 6 stupnjeva ispod ništice, seljaci su se mirno razišli.

Ključne riječi

Komentara 13

OB
-obrisani-
10:21 02.02.2011.

Odavno ste vi popusili. A tek kad odete u EU.

OB
-obrisani-
10:49 02.02.2011.

kaj duhan nije stetamn i ubija?????????? hehehehehheehehe

AN
antikorumpirani
15:40 02.02.2011.

štetočine,platite vi onda raboti veće dnevnice,nego još snizujete stoko neodgojena seljačka a i nemojte u firmama dizati akontacije pa ćete imati novca a što se tiče poticaja svima treba ukinuti ali svima ne samo poljoprivrednicima .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije