Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stiglo iz Kanade

Za kapsule medicinskog kanabisa 2000 kuna mjesečno

marihuana kanabis
Foto: Thinkstock
1/3
16.06.2016.
u 10:29

Povjerenstvo dr. Brborovića poslalo je ministarstvu zdravlja smjernice o propisivanju kapsula za četiri indikacije kod kojih se primjenjuje

Kapsule medicinskog kanabisa stigle su u Imunološki zavod i od idućeg tjedna će se isporučivati u ljekarne koje to naruče, a u koje dođu pacijenti s liječničkim receptima. – Krajnja cijena mjesečne terapije bit će određena prema dozi lijeka koju propiše liječnik, no okvirne procjene su između 1200 i 2000 kn – kaže Lea Lupret Prugovečki, v. d. ravnateljice IZ-a.

Povjerenstvo za analizu i preporuke za primjenu indijske konoplje i kanabinoida u medicinske svrhe na čelu s dr. Ognjenom Brborovićem jednoglasno je sastavilo smjernice za njihovo propisivanje te poslali Ministarstvu zdravlja, koje će ih objaviti na svojim stranicama. O primjeni u onkologiji izjasnilo se i Hrvatsko društvo za internističku onkologiju.

Najprihvatljiviji je tabletarni oblik lijeka tj. ekstrakt biljke primijenjen kroz kapsule ili tablete, čime se postiže potpuna kontrola doze inuspojava, dok inhalacija nije prihvatljiva zbog teškoće s doziranjem, kažu.


>>'Poduzet ćemo sve da lijek koji donosi bilo kakav boljitak pacijentima, bude na listi HZZO-a'

Komentara 4

Avatar dpejakovic
dpejakovic
10:59 16.06.2016.

Sami nisu znali napraviti? Sramotno i jadno.

DU
Deleted user
11:54 16.06.2016.

Dakle, kanabis je štetan i svrstava se u isti red narkotika kao i heroin, ali kada se treba zaraditi lova - onda je sve ok. Kome treba lijek, ne si ga sam kod kuće uzgaja - biljka kao biljka, treba joj zemlja, sunca i vode :D

GU
General_U
12:52 16.06.2016.

stiglo iz kanade a naš domaće proizvođače u zatvor po pet godina, a ovi timovi to legalizirali jeli tim u saukobu interesa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije