Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stvorili pustinju

Za isušivanje rijeke vlada krivi klimu, a stanovništvo vladu

kina,shiyang (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
23.09.2013.
u 20:00

Nekoć plodna dolina sve više gubi svoj izgled, a zemlja oko rijeke postaje sve suša

Iz kineske pokrajine Gansu stižu fotografije koje više podsjećaju na prizore iz Sahare nego iz plodne doline u okolici rijeke Shiyang.

No izgleda da nekoć plodna dolina sve više gubi svoj izgled, a zemlja oko rijeke postaje sve suša. Posljedica je to, ako pitate kinesku vladu u Pekingu, klimatskih promjena i sve većeg globalnog zatopljenja koje je pogodilo ovaj dio Kine i isušuje zemlju. No, ako pitate stanovnike tog područja, posebno one koji žive u gradu Miniqinu i njegovoj okolici gdje je i došlo do najvećeg isušivanja, oni će vam reći da je glavni uzrok upravo vlada u Pekingu i njezino nastojanje da se sva voda iz rijeke Shiyang koristi za razvoj industrijskih pogona te za velike projekte vezane uz hidroelektranu.

Stanovnici ističu da taj problem nije od jučer, već je sve počelo prije više od dvadeset godina kada je napravljen veliki kolektor vode koji je značio početak isušivanja njihove dotad plodne ravnice.

>> Bračni par posadio 600.000 stabala i pretvorio pustinju u šumu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije