Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bi li stari mogli to

Za dva dana edukacije htio 3000 kn, o čemu nikoga nije obavijestio

Savjet mladih Krizevci
Sergej Novosel/VLM
07.01.2011.
u 16:00

Nikoli Panduriću članovi izglasovali nepovjerenje jer se otkrilo da je tražio od županije enormno povećanje troškovnika, što smatraju neprimjerenim

Predsjednik Savjeta mladih Križevaca Nikola Pandurić (inače i predsjednik Mreže mladih Hrvatske) smijenjen je odlukom većine članova, koji smatraju da je zlorabio položaj i umalo ih osramotio. Naime, uoči edukacije savjetnika iz grada i Koprivničko-križevačke županije, na Pagu održane od 3. do 5. prosinca, Županiji je slao dopis s troškovnikom organizacije, u kojem je za sebe tražio 3000 kuna. Županija je odbila, a namjere svog "šefa" doznali su Željko Jurković i Marko Guzalić.

Skoro otkazano

– Županija je bila spremna platiti 8000 kn, a mi smo poludjeli kad smo doznali za njegovo povećanje od 6000 kn – 2000 za pripremu, 1000 za osvježenja i 3000 sebi za to što bi nam predavao kao trener – navodi Jurković u čudu, jer Grad bi im svoju logistiku dao besplatno.

– Odjedanput se pojavio i njegov honorar, smatramo da je to u recesiji neprimjereno i da je nabijeno bez veze – kaže Jurković. On i Mario Rajn, do 28. siječnja v. d. predsjednika, dodaju da se najviše zakrvilo baš oko toga jer, prvi je dogovor bio da edukaciju provedu dvije osobe, i to bez naknade!

– No, onda se jedan razbolio i Nikola je skoro sve otkazao, pa smo mi uskočili i spasili i svoj obraz, jer bismo ispali neozbiljni i u gradu i u županiji – tvrdi Jurković.

– Mislimo da se ne može tražiti 75 % više ako je troškovnik već postojao – misli Rajn. No, problem je, upozoravaju obojica, što je Pandurić svoj dopis slao i uime Županijskog savjeta, čiji je isto član. To je, kažu, učinio mimo znanja ostalih, na što, bez odluke cijelog Savjeta, nema pravo. Predsjednik Županijskog savjeta mladih Hrvoje Ištvanović veli da će oni idućeg tjedna odlučiti o postupcima prema Panduriću, dok se upoznaju s detaljima.

Pao mu rejting

Neslužbeno, u županiji mu je zbog “privatne inicijative” pao rejting, a iz križevačke uprave vele da se ne miješaju i ne mogu komentirati. Pandurić ostaje član oba Savjeta do daljnjega.

 

Ključne riječi

Komentara 1

LE
Lelouch
14:55 08.01.2011.

Je li ovo Vama trebalo??? Dobar glas daleko se čuje, ali loš... :p

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije