Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kraj segregacije
Povratak na članak

Za djecu Hrvata i Srba u Vukovaru nastava po istom programu

Djeci koja uče po srpskom programu teže je upisati se na fakultet u Hrvatskoj pa odlaze na studij u Srbiju

Komentari 63

Avatar Django
Django
22:43 13.09.2012.

Istraživanje je pokazalo da je 71 posto roditelja, bez obzira na nacionalnost, nezadovoljno sadašnjim segregiranim modelom obrazovanja. -------------------------- Dakle 29% se slaže sa segregacijom, i ne žele da im djeca uče po hrvatskom programu. Ništa novoga tu nema.

VL
Avatar comandante
comandante
22:43 13.09.2012.

Cudim se ovim genijalnim komentarima gotovo kao i onim bolidima koji su podijelili djecuu skolama!!!

VL
HR
hrkomentar
22:51 13.09.2012.

Koliko se može pronaći informacija na internetu, ovaj tekst novinarke nije napisan na način da predstavlja točne informacije. Projekt "nove škole" u vukovaru, koji je podržao predsjednik Josipović, ministar Jovanović podrazumijeva: - stvaranje nove škole, koja neće uvažavati obrazovni programam koji postoji u hrvatskom obrazovnom sustavu (????) - stvaranje škole koja neće biti ni "hrvatska" ni "srpska" - stvaranje škole u kojoj će se poučavati jezik, "kao jezik zavičaj" (ma šta to značilo, ali je pitanja da li će se zvati Hrvatski jezik) - poučavanje identiteta zavičaja ... itd. Jer je cilj da se smanji "segregacija" učenika srpske nacionalnosti. No ta se segregacija ne smanjuje njihovim uključenjem u postojeći obrazovni sustav, po obrazovnom programu za sve, nego se smanjuje tako da se stvara novi program za djecu hrvatske nacionalnosti. eto toliko.

VL
VT
Vatroslav-Tudor
23:43 13.09.2012.

Ma mogu oni i po ugandskom programu uciti....

VL
LI
list68
08:09 14.09.2012.

Po svemu sudeći u Vukovaru se stvara "nekakva pilot škola", u kojoj djeca neće učiti povijest, ili će učiti ono što odavno zagovara "Pusička", da smo svi jednako krivi za rat, mi Hrvati malo i više. Dakle škola bi trebala "odisati duhom komunizma", što svima našim političarima odgovara. Ispričavam se onoj manjini, koja kao i do sada ne može ništa učiniti, da se spriječi "novi-stari" rat, za nekih pedesetak godina, zbog ovakve politike.

VL
CH
chiko
08:12 14.09.2012.

Po istom programu? Da li to znači po programu hrvatskog obrazovnog sustava koje je propisalo ministarstvo obrazovanja RH? Ako je tako, (a jedino to je ispravno), onda nije ni trebalo biti problema, to se moglo i do sad. Sve drugo je nakaradno.

VL
OB
-obrisani-
08:13 14.09.2012.

jakog li mi Grada gdje su odvojene čak i osnovne škole . pa što se može u budučnosti očekivati ????........što mislite ????

VL
PU
pucirep
08:21 14.09.2012.

Velika je to šteta što djeca Srba odlaze na studij u Beograd! Uostalom, to su radili i u vrijeme Juge samo ih je premali broj trajno ostao tamo!

VL
AA
aabbcc
08:37 14.09.2012.

. Pa djabe se ratovala ako ce opet djeca zajedno u skolu...sve ce se izmijesati i eto ti zla ko i prije.

VL
DU
Deleted user
08:38 14.09.2012.

Ovo je daljnja od kukurikavaca podrzavana i zeljena srbizacija Slavonije!!!!

VL
Avatar LargoWinch
LargoWinch
08:46 14.09.2012.

Hrvati u Subotici imaju osnovnu školu na hrvatskom jeziku. S tim se ne slaže 71 roditelj, bez obzira na nacionalnost (karikiram način na koji je to rečeno u ovom članku- ali ipak- ako se to već povlači- zašto nije objavljeno koliko je tačno srpskih porodica tražilo ukidanje srpskog nastavnog plana?). Hrvat, srbin- ovdje nešto smrdi. Kada bi Srbija ukinula pomenutu školu za hrvatsku djecu u Subotici (koji btw najčešće studiraju u HR- ali koga briga) i kad bi to nazvala "kraj segregaciuje" a ne "ukidanje jedne od sloboda na opredeljenje u pogledu obrazovnog sistema", hrvati bi se pobunili protiv toga, zar ne? I imali bi pravo.

VL
DO
doktorica
08:49 14.09.2012.

da li imaju posebne autobuse za srpsku djecu i hrvatsku,posebne dućane i kafiće?

VL
DE
demoniac
09:02 14.09.2012.

Imaju podijeljene kafice, skole, vrtice, gradke cetvrti i stosta jos

VL
DE
demoniac
09:04 14.09.2012.

Sto god pricali i kako god htjeli, cinjenica je da u Vukovaru zive i Hrvati i Srbi i jos xy nacija. I da grad nece uspjeti opstati ako se grad dijeli na klanove, plemena i konstantno razdvaja. Od vrtica pa nadalje. A to pogoduje samo drustvenim parazitima, tj politicarima, vjerskim poglavarima i ratohuskacima - ratnim profiterima. Sto ih manje ima, narodu bolje. Samo vi, kojima je lakse ugurati metar u zicuGu nego milimetar u glavu to jos ne vidite. J. vas vise nacionalnost i ko je koga kada i koliko. Svi cemo jednog dana postati gradjani Evrope, nadam se i gradjani planete zemlje. "Sve ce se izmijesati i eto zla ko i prije"? Pa da se sve izmijesalo do neprepoznatljivosti ne bi ni bilo zla '91.

VL
OB
-obrisani-
09:04 14.09.2012.

...vako, sa istim jezikon, daYu si rvacko ime ivo ili šprajc i ne znaš s kim imaš posla...a kad saznaš, bude kasno.....

VL
DE
demoniac
09:04 14.09.2012.

Sto imamo od toga tko je prije dosao u ove krajeve? Tko god je dosao, otjerao je onoga tko je prije bio tu. Ili pobio, ili porobio. Okanite se vise upiranja prstom jedni u druge i dajte napravite da taj grad vec jednom zazivi, a ne da vam se politicki vodje i kriminalci (cesto zajedno) smiju kako ste stoka koju jedan ovakav naslov moze potaknuti na dodatno prosirivanje sukoba, mrznje i sirenje jaza izmedju ljudi, koji bi trebali zajedno graditi buducnost, umjesto rezati jedni na druge, toliko zaslijepljeni da ovi vec gorespomenuti otimaju i kradu bez da im itko smeta.

VL
SN
SNV
09:07 14.09.2012.

Srbi u Srbiju,Hrvatska Hrvatima

VL
OB
-obrisani-
09:07 14.09.2012.

a zašto se rvacki srbi, koji govore rvacki, neb zvali i osećali rvati ? Zbog vere i popova troprstaša ? Zbog velikosrpskih teritorijalnih pretenzija i zloupotrebe pravoslavnih vlaha - srba ?

VL
DO
doktorica
09:08 14.09.2012.

U Zagrebu imaju srpsku gimnaziju,ali nemaju odvojene vrtiće i OŠ iako ih ovdje ima puno....

VL
SI
sifoklop
21:35 13.09.2012.

Nitko im ni do sada nije branio da idu u školu po hrvatskom programu, ali se njihovi roditelji nisu s tim slagali. Sada ponovno kalkuliraju, bolje je biti u EU nego se osuditi trajno na Balkan, baš kao i prije 100- 150 godina.

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.