Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
olujna bura

Za dijelove zemlje na snazi crveni alarm: 'Vrijeme je vrlo opasno, budite oprezni'

Olujna bura u Bakarskom zaljevu
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/4
27.02.2023.
u 06:53

Za dijelove Hrvatske izdan je crveni meteoalarm zbog jake i vrlo jake, u prvom dijelu dana mjestimice olujne bure.

Danas će u unutrašnjosti biti oblačno, povremeno uz slab snijeg, češći u gorju. Na Jadranu promjenjivo oblačno uz mjestimičnu kišu ili pljuskove, uglavnom u Dalmaciji, a na sjevernom dijelu, većinom podno Velebita, može biti snijega nošenog jakim vjetrom. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

Na Jadranu jaka i olujna bura, podno Velebita u prvom dijelu dana na udare i orkanska, a na krajnjem jugu umjereno do jako jugo. Najviša dnevna temperatura od -1 do 4, na Jadranu od 6 na sjeveru do 13 °C na jugu. Podsjetimo, zbog iznimno nepovoljnih vremenskih uvjeta uzrokovanih snijegom u Lici i Gorskom kotaru, te jakom burom povremeno s olujnim i orkanskim udarima u priobalju, trenutno nema slobodnog cestovnog pravca niti za jednu skupinu vozila iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto.

Video: Olujno nevrijeme

Za dijelove Hrvatske izdan je crveni meteoalarm zbog jake i vrlo jake, u prvom dijelu dana mjestimice olujne bure. 

Foto: DHMZ

"Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu", poručuju iz DHMZ-a.

"Zima nam se vratila; glavnina snijega pala je prouzročivši teškoće u prometu, potpomognuta jakom i olujnom burom, ponegdje na udare i orkanskom, koja će sljedećih dana polako slabjeti. Idući tjedan oborine će biti manje, a snijeg će najčešće padati još u gorju. Uz blagi porast temperatura u nizinama će sredinom tjedna biti malo susnježice pa i kiše, a sunčana razdoblja u većini unutrašnjosti najizglednija su potkraj tjedna, dok će ih na Jadranu biti svakodnevno - vjerojatno najmanje u ponedjeljak i srijedu kad će ponovno češće biti kiše, osobito na južnom Jadranu gdje će nastaviti prevladavati jugo", sažeta je tjedna vremenska prognoza Tomislava Kozarića, dipl. ing. iz DHMZ-a za HRT

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar barba_barba
barba_barba
09:14 27.02.2023.

Sve po zasluzi, a Planica brez sniga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije