Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS

WHO javlja da je zabilježen rekordan dan: Zabilježeno čak 230.370 slučajeva

Koronavirus u svijetu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
12.07.2020.
u 19:35

Prema brojkama koje je prikupio Reuters, u nedjelju se broj potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom približio 13 milijuna.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je u nedjelju da je u posljednja 24 sata u svijetu zabilježeno 230.370 slučajeva zaraze koronavirusom, što je rekordan dnevni porast od početka pandemije.

Najviše novozaraženih je iz Sjedinjenih Država, Brazila i Južne Afrike, prema podacima WHO-a. Prethodni dnevni rekord od 228.102 slučaja zabilježen je 10. srpnja.

Kako je objavio WHO, dnevni broj umrlih od posljedica zaraze novim koronavirusom ostaje na stabilnih oko 5.000.

Prema brojkama koje je prikupio Reuters, u nedjelju se broj potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom približio 13 milijuna. U posljednjih sedam mjeseci, od izbijanja pandemije, u svijetu je od posljedica covida-19 umrlo više od 565.000 ljudi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije