Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Vukčević: Mladić je uznemiren zbog jasne volje da ga se otpremi u Haag

Tužitelj za ratne zločine Srbije kazao je kako znaju za kretanje Ratka Mladića do prije tri godine i da je tada bio u Srbiji. Od tada primjenjuje drugu taktiku skrivanja, dodao je. Nije želio komentirati izjavu glavnog haaškog tužitelja Brammertza kako je Mladić živ i nalazi se u Srbiji.
27. veljače 2010. u 09:19 102 komentara 4 prikaza
ratko mladic
Foto: arhiva vl

BEOGRAD - Znamo za kretanje Ratka Mladića do prije tri godine i znamo da je tada bio u Srbiji. Od tada primjenjuje drugu taktiku skrivanja. Uznemiren je zbog jasno izražene političke volje da se on i Hadžić nađu u Hagu - rekao je za beogradski dnevnik "Blic" tužitelj za ratne zločine Srbije Vladimir Vukčević.

Dodao je da su u tijeku financijske istrage u tri velika predmeta ratnih zločina i da postoji sumnja da su se mnogi osumnjičeni za ratni zločin obogatili pljačkom i da će u proračun Srbije biti vraćena imovina i novac stečen kaznenim djelima ratnih zločina.

Imovina Ratka Mladića, kaže Vukčević, neće biti oduzeta, jer „Mladić nije predmet koji se vodi pred našim sudom“.

Na pitanje da li Mladić uživa potporu neke od stranaka u Srbiji, Vukčević je odgovorio niječno, ali "politički ciljevi određenih partija podudaraju se s ciljevima politike devedesetih koja je stvorila ludilo na prostoru bivše Jugoslavije no, to ne znači da političke stranke konkretno pomažu Mladiću".

Vukčević nije želio odgovoriti da li sigurnosne službe prate Maldićeva sina čija je kuća u Beogradu bila pretražena prije nekoliko dana i da li su sumnjiva njegova česta putovanja u Rusiju kao ni o detaljima potrage za Mladićem jer bi to "bilo kontraproduktivno za provođenje konačnog cilja - uhićenje Maldića i Hadžića.

Također, nije želio komentirati izjavu glavnog haaškog tužitelja Brammertza kako je Mladić živ i nalazi se u Srbiji.

Goran Ivanišević
ĐOKOVIĆEV TRENER
Goran Ivanišević: Uništio mi je život, zbog njega nisam mogao spavati
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • -obrisani-:

    Micha,i dobro da ucis a ne da fantaziras...

  • -obrisani-:

    Micha-CH, a popije li se kakva plemenita kapljica ? Recimo, Giordano grecanico, super je bijel i lagan ? Možda i neki Gitanes uz njega ? A da li se onda svi pobrojani jezici zapliću

  • -obrisani-:

    Idem ovog leta opet u Hrvatsku na letovanje da potrošim nešto franaka Prošle je godine bilo odlično u Makarskoj boli me patak za sve Brinem za sebe i svoju famijiju Da je bilo dobro u otadžbini nebi moro lebac u ... prikaži još!ac u Švajcarsku da tražim