Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REGIJA

Vučić: 'Hrvati su zabrinuti jer ne dominiraju Balkanom, Srbija više nije vreća za udaranje'

Aleksandar Vučić
MARKO DJURICA/REUTERS/PIXSELL
23.09.2021.
u 08:16

"Zašto danas imamo 122 teksta u hrvatskom tisku? Zabrinuti su jer nema više njihove pune dominacije na Balkanu kao što je bilo za vrijeme nekih drugih predsjednika Srbije. Ja njima ne želim uvredom vraćati na uvrede", rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za Kurir televiziju govorio je o trenutačnoj krizi na Kosovu i Metohiji te o odnosima u regiji, a posebno se osvrnuo na predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića. 

Govoreći o situaciji na sjeveru Kosova i Metohije, Vučić kaže kako će priznati "kosovsku politiku svršenog čina" samo pod jednim uvjetom.

"Što je to Srbija učinila, o čemu trebamo razgovarati? Oni su opet pomaknuli granicu i idu politikom svršenog čina... Nemojte gubiti vrijeme, ne postoji ta sila koja će da me natjerati na to. Prije toga morate isporučiti Zajednicu srpskih općina", rekao je Vučić.

Govoreći o napadu predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, Vučić je upitao zašto Milanović govori sve to u petoj godini njegova mandata?

"Zato što se iznenadio zbog snažnog napretka Srbije, sada je Vučić postao zlikovac", rekao je Vučić.

"Zašto danas imamo 122 teksta u hrvatskom tisku? Zabrinuti su jer nema više njihove pune dominacije na Balkanu kao što je bilo za vrijeme nekih drugih predsjednika Srbije. Ja njima ne želim uvredom vraćati na uvrede", rekao je Vučić.

"Srbija više nije vreća za udaranje, ne mogu računati na sigurnu mrežu kriminala, i ja sam zadovoljan zbog toga", rekao je Vučić.

Vučić je rekao kako ga se napada i optužuje da želi osnovati novu dinastiju budući da je sinu nadjenuo ime Vukan, po sinu Stefana  Nemanje. 

"I Danilo i Vukan s ponosom će nositi svoja imena, neće ih mijenjati", rekao je Vučić.

 

Komentara 70

DU
Deleted user
08:26 23.09.2021.

Ajde da se i ja jednom složim sa Vučićem: "Srbija više nije vreća za udaranje!". Praznu vreću nemreš ni udarati!!! Ostali psihijatriju ne bih ni komentirao!

FR
Franko777
08:38 23.09.2021.

Ali ste napuhani balon koji s vremena na vrijeme pukne pa počnete puhati drugi. Nemate kulture, nemate vjere, nemate znanja, nemate nekih znacajnih resursa i jedino čemu tezite jest otimačina od drugih, a posebno vas zanima izlaz na more. Imate razvijenu vanjsku politiku koju provodite besramnim laganjem i izmisljanjem dok vam se ne vrati pa vam balon pukne. Al nakon pucanja sve ste manji i manji. Čekamo trenutak da u regiji države urede svoje vlastito pravoslavlje na koje imaju pravo to ce vam biti pocetak kraja. Glavni izvor vase huškačke politike je vasa vjera, vaša crkva. SPC je najvece zlo koje se ikad dogodilo na ovim prostorima! Polako, ospravmo pravoslavlje se budi u regiji....

JZ
Jedan_Zagrepčanec
09:30 23.09.2021.

Novinaru i uredniče: napisali ste Kosovo i Metohija što nije ime te zemlje. Ta se zemlja, međunarodno priznata, zove Republika Kosovo, a imenom koje ste vi upotrijebili nazivaju je velikosrbi jer ne žele priznati njezinu samostalnost koju su ovi dobili zbog zločina i pokolja koje je Srbija tamo počinila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije