Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESTABILNO U VEĆINI ZEMLJE

Vrijeme i dalje promjenjivo: Možemo očekivati obilnu kišu s grmljavinom, ali i tuču

Šibenik: Bura i kiša stvaraju probleme u prometu
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
21.07.2020.
u 23:59

U većini kontinentalnog područja se nastavlja promjenjivo razdoblje pa će vrućina i dalje izostati, osim u unutrašnosti Dalmacije. Bit će dosta sunčana vremena, ali i pljuskova, lokalno moguće i izraženijih, praćenih grmljavinom i tučom.

U većini Hrvatske i okolice sljedećih će dana opet biti promjenjivo te ne previše toplo. Razdoblje bez kiše u dijelu kontinentalne Hrvatske završava već u noći na srijedu, u većini unutrašnjosti i dijelu sjevernog Jadrana tijekom srijede, a u južnijim krajevima zadržat će se još poneki dan.

Osim povremene mjestimične kiše bit će i izraženijih pljuskova s grmljavinom, ali i olujnih nevremena s tučom. Vrućina će se zadržati na većini Jadrana i unutrašnjosti Dalmacije, u srijedu i još mjestimice na istoku Hrvatske, a u ostalim će krajevima temperatura zraka opet biti oko prosječne, gdjekad i malo niža.

U središnjoj Hrvatskoj očekuje se promjenljivo već u noći pa će dan ponegdje početi s kišom, a mjestimičnih će pljuskova biti i tijekom dana. Jutro će biti toplije nego u utorak, a dnevna temperatura niža, na sjeverozapadu i za 5 do 7 °C.

Osvježenje će stići i do dijela gorskih krajeva, gdje će također biti mjestimične kiše i grmljavine, a iako neverina može biti i u Istri te na sjevernom Jadranu pad temperature u tim će krajevima biti samo kratkotrajan, uz pljusak i pojačan vjetar.

Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom od 28 do 32 °C, u Gorskom kotaru malo niža.

Na srednjem i južnom Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije srijeda će biti još jedan vruć i pretežno sunčan dan. Vjetar ujutro slab, uz obalu ponegdje burin, a danju do umjeren jugozapadni i zapadni, na otvorenom moru sjeverozapadni pa će more biti većinom malo valovito, temperature između 21 i 23 °C. Vidljivost vrlo dobra.

U četvrtak će nestabilno biti uglavnom na sjevernom dijelu Jadrana. No, jače će pogoršanje stići u petak, prvo na sjeverni Jadran, a u noći na subotu i u Dalmaciju. Bit će moguće i jače nevrijeme praćeno prolazno jakim i olujnim vjetrom te tučom i većom količinom kiše u kraće vrijeme.

U većini kontinentalnog područja se nastavlja promjenjivo razdoblje pa će vrućina i dalje izostati, osim u unutrašnosti Dalmacije. Bit će dosta sunčana vremena, ali i pljuskova, lokalno moguće i izraženijih, praćenih grmljavinom i tučom, piše HRT.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije