Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaštita prirode

Vrijedni osnovci grade kućice za ugrožene savske šišmiše

sismisi
Foto: Vedran Balen
1/2
08.01.2016.
u 13:28

Vješte ruke osnovnoškolaca od drveta su načinile praktične nastambe koje će postaviti na mjesta na kojima nedostaje prirodnih skloništa za ove noćne životinje

Dok su se njihovi vršnjaci sanjkali i grudali, vrijedni učenici triju osnovnih škola iz Slobodnice, Vrpolja i Slavonskog Broda zimske su praznike iskoristili za rad u kreativnim radionicama na kojima su izrađivali kućice za šišmiše.

Vješte ruke osnovnoškolaca od drveta su načinile praktične nastambe koje će postaviti na mjesta na kojima nedostaje prirodnih skloništa za ove noćne životinje. Riječ je o neobičnom ekološkom projektu "Savski šišmiš", čiji je cilj prikupiti podatke o vrstama šišmiša prisutnim u brodskom Posavlju i povećati svijest o potrebi zaštite te ugrožene vrste. Radionice je organizirala Javna ustanova Natura Slavonica u suradnji s brodskom Zajednicom tehničke kulture i drugim partnerima.

- U sklopu većeg projekta čiji je nositelj njemačka fondacija EuroNatur bit će financirano i istraživanje šišmiša na zaštićenim područjima Brodsko-posavske županije – kaže Vesna Andrić iz ustanove Natura Slavonica. Dio projekta je i radionica za građane, koja će u suradnji s Muzejom brodskog Posavlja biti održana u sklopu obilježavanja Noć muzeja. Javna ustanova organizirat će i predavanja za djecu o ekologiji i zaštiti šišmiša u školama uključenim u projekt, a djeca koja su sudjelovala u radionicama bit će nagrađena izletom u zaštićena područja. Provedba projekta završit će u listopadu ove godine.

>>Najveći eko natječaj za školarce u Hrvatskoj!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije