Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fimi media

Vrhovni sud potkraj rujna odlučuje o Sanaderu i HDZ-u

Ivo Sanader
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
22.07.2015.
u 06:30

Hoće li presuda Ivi Sanaderu i HDZ-u postati pravomoćna ili će je viši sud ukinuti te odrediti novo suđenje trebalo bi se znati koncem rujna

Vrhovni sud sazvao je sjednicu na kojoj bi se trebalo raspravljati o žalbama USKOK-a i obrane u aferi Fimi media.

Hoće li presuda Ivi Sanaderu i HDZ-u postati pravomoćna ili će je viši sud ukinuti te odrediti novo suđenje trebalo bi se znati koncem rujna. Naime, za 28., 29. i 30 rujna zakazane su rasprave na Vrhovnom sudu, na kojima će se raspravljati o žalbama.

Nepravomoćnu presudu u aferi Fimi media vijeće sutkinje Ivane Čalić donijelo je u ožujku 2014., a njome je Sanader osuđen na devet godina zatvora i oduzeto mu je 15,2 milijuna kuna, dok je HDZ proglašen krivim i u proračun mora uplatiti oko 30 milijuna kuna.

>>Ustavni sud kvalitetno 
će odraditi slučaj Sanader bez obzira na pritiske

>>Radove na pelješkom mostu dvaput je otvorio Sanader. Tko je sljedeći?

Komentara 52

MS
MSKoRIsnik
09:32 22.07.2015.

Sud po diktatu SDP-a, niša čudno? Gle, izbori stižu!

SO
Somelier
07:54 22.07.2015.

Što se tiće Sanadera on je davno morao biti slobodan a imali bi i bolje odnose sa Mađarskom. Međutim "nek visi Pedro". Kakovim dokazima sud raspolaže. Kao za 5 miljuna se ne zna a 5 milijuna su kod Ježića koji nikako da ih uplati u proračun jer ih jednostavno nema.Svjedočio je da se napakira Sanaderu. Netko će pomisliti da navijam za Sanadera. Ne. Neka nađu prave dokaze kao pravna država pa onda ga neka zatvore i na 100 godina. Pogledajte sva ta uhićenja pa i ovo Bandić i Mamić. Pritvori pa onda idemo dokaze tražiti. Neka mi netko kaže gdje je u svijetu suđena i osuđena jedna stranka. Samo u Hrvatskoj. Stranku su vodili ljudi koji imaju funkcije i odgovornosti a osuđuje se stranka. To je neki komunistički sud. Pratio sam dobro što se dešavalo u Njemačkoj kada je Kohl za rafineriju u Leuni primio 10 milijuna maraka mito. Skoro 5 godina se to razvlačilo dok nije na kraju priznao da je primio tih 10 miljuna maraka i da ih je dao stranki. Kako je rekao da je dao stranki sve je bilo završeno. On se povukao nisu ga sudski gonili a stranku nije nitko niti spominjao. Toliko o odgovornosti stranke.

DU
Deleted user
08:29 22.07.2015.

Tja, kaj se more. Kako god se okrene, taj bijedno-kukavni Sanader dr. Ivek neće tako brzo vidjeti trokatnu viletinu u Kozarčevoj 13 koju je stekao krvavim znojem i radom svojih žuljevitih ruku. Osim toga pitanje je ima li taj pošteni i neumorni radnik i nadsve hrvatski domoljub u ove vruće dane klima-uređaj u svojoj remetinečkoj rezidenciji od desetak kvadrata. Htio-ne htio, morao se teško razboljeti zbog velike nepravde koja mu nanese ona prijetvorna Kosor Jaca u koju je imao neograničeno povjerenje, a ona ga izdade kao prava k... Ni med cvetjem ni pravice, ustvrdio je svojedno veliki borac za socijalnu pravdu Krleža Fric i potom se naselio u najelitniji zagrebački kvart.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije