Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Vrhovni sud na proljeće odlučuje 
o presudi Glavašu

branimir glavaš
Arhiva VL
02.11.2009.
u 00:13

Presuda za ratne zločine u Osijeku 1991. godine, kada su ubijani civili, izrečena je 8. svibnja, a od dana kad je prime, optuženici imaju 15 dana da žalbu pošalju Vrhovnom sudu.

Sudac Željko Horvatović napisao je obrazloženje presude Branimiru Glavašu, Ivici Krnjaku, Gordani Getoš-Magdić i ostalima te se može očekivati da će na proljeće o ratnim zločinima u garaži i na obali Drave svoj pravorijek dati i Vrhovni sud.

Presuda za ratne zločine u Osijeku 1991. godine, kada su ubijani civili, izrečena je 8. svibnja, a od dana kad je prime, optuženici imaju 15 dana da žalbu pošalju Vrhovnom sudu.

U bijegu je Glavaš, koji je nepravomoćno osuđen na deset godina, nakon saslušanja 120 svjedoka i iznošenja dokaza.

I. Krnjak osuđen je na osam godina, G. G. Magdić na sedam, a na po pet Dino Kontić, Tihomir Valentić i Zdravko Dragić. Sudac Horvatović presudu od 160 stranica pisao je od svibnja, što je uobičajeno vrijeme za tako velik proces. Moguće je da dobije i novo veliko suđenje, u aferi s kamionima s Berislavom Rončevićem na optuženičkoj klupi.

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
02:32 02.11.2009.

Hajde junacino, vrati se kuci medju svoje zbog kojih si ubijao neduzne civile. Imao si muda vezane ljude muciti pa onda pokazi da ih imas i sad i vrati se u voljenu \'rvatcku.

Avatar miletiml
miletiml
00:46 02.11.2009.

a predsjednik suda tj glavni sudac bit ce ZNA SE seks nedaj se glavas ako treba povuci ih sve za sobom jer ti to poginuli branitelji i njihova djeca nece nikad oprostiti ako ti moras u zatvor onda i seks mora u hag pa to svi znaju

MM
Mladen Miletić
11:42 02.11.2009.

Podmuklost sistema i politike je u tome da vojnim licima sude civilni sudovi ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije