Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VISOKA NAPETOST

Vrh SDP-a: Milanović već ozbiljno šteti stranci

Zoran Milanović i Slavko Linić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/2
02.05.2014.
u 12:00

"To je nenormalna situacija! Nada Čavlović preskočila je svog šefa"

Neopoziva ostavka koju je šefica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec podnijela premijeru Zoranu Milanoviću, preskočivši tako svojeg šefa – ministra financija Slavka Linića – neugodno je iznenadila ljude iz vrha SDP-a. Čak i one koji su inače jako lojalni Milanoviću i koji u javnosti “peglaju” čak i Milanovićeve odluke ili izjave koje je teško braniti.

Najbolje da se raziđu

– To je potpuno nenormalna situacija! Pitanje je uopće je li Nada o svojoj odluci obavijestila svog nadređenog, dakle ministra Linića ili ga je jednostavno ignorirala, a sve što znam govori da je bilo upravo tako, da je svoju ostavku ponudila direktno predsjedniku Vlade. Pa zar ne bi bilo normalno da je o ostavci prvo razgovarala sa svojim šefom, ministrom financija? – kaže naš sugovornik iz vrha SDP-a. Smatra da je jedini motiv zbog kojeg je tako odigrala igru još jedno kontriranje ministru Liniću, koordinirano sa šefom stranke Milanovićem.

– Linić je prihvatio Nadu iako ona nije bila njegov izbor (bila je izbor ministra Gordana Marasa uz blagoslov premijera, nap. a.). U međuvremenu su se razišli u koncepciji i pogledu na stvari i stoga bi bilo logično da su se razišli u miru, a ne da zaobiđe Linića i time još jače potencira sukob između Milanovića i ministra financija – kaže naš sugovornik, inače vrlo blagonaklon prema šefu SDP-a. Dodaje da je Milanović svojim potezima počeo štetiti i stranci i Vladi jer njegov sukob s Linićem traje predugo.

– Ako Milanović i Linić više ne mogu zajedno, bilo bi najkorisnije da se raziđu. A zašto Milanović i dalje ne želi smijeniti Linića s mjesta ministra financija, zaista ne znam. Njihov sukob traje već toliko dugo da je počeo ozbiljno štetiti SDP-u jer su naši članovi s pravom zabrinuti i s velikom nelagodom sve to doživljavaju – kaže naš sugovornik.

I drugi naši sugovornici iz vrha stranka i Vlade kažu da je za ovakvu pat-poziciju kriv Zoran Milanović jer ipak je on šef i SDP-a i Vlade i stoga je odgovoran za normalno funkcioniranje i Vlade i stranke.

– Ne ulazeći u to tko je više kriv u tom sukobu, jednostavno Milanović kao šef treba razriješiti ovu mučnu situaciju – kaže naš izvor.

Osoba iz vrha Vlade priznaje da u SDP-u ključa.

Zajedno udarili ministra

– Ljudi moji, pa mi smo u proceduri prekomjernog deficita, kada bi najbliži suradnici trebali biti premijer i ministar financija. A što mi imamo? Pa njih dvojica uopće ne razgovaraju! – kaže naš izvor. Dodaje da ne zna koji su pravi razlozi zbog kojih je šefica Porezne uprave dala ostavku.

– Pretpostavljam da joj je Milanović sugerirao da opet udari po Slavku Liniću, ali to se tako ne radi. Štetu trpimo i kao Vlada i kao stranka – zaključuje naš izvor iz Banskih dvora.

Komentara 97

LI
libertas4laus
12:09 02.05.2014.

Milanoviću pa kako možeš reći da vodiš najbolju vladu kada te ni tvoji stranački kolege ne mogu smisliti! Sve ovo vodi u propast, naravno naroda...

DU
Deleted user
12:27 02.05.2014.

Nek on šteti partiji ali šteti državi.

Avatar Becarina
Becarina
12:26 02.05.2014.

Za štetu nanesenu SDPu zasluzuje nagradu , ali šteta nanesena drzavi i gradjanima , puno je gora i za nju mora odgovarati .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije