Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAHLAĐENJE

Temperature za vikend i desetak stupnjeva niže. Evo kad se očekuje i snijeg...

Prvi veći ovosezonski snijeg otežava promet Gorskim kotarom
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/11
23.11.2017.
u 22:25

'Velika je vjerojatnost za nekoliko epizoda s obilnijem snježnim prekrivačem i to ne samo u planinama'

U Hrvatskoj su ovaj tjedan najbolji stručnjaci za dugoročne prognoze iz cijelog svijeta sukobili mišljenja oko vremena. Pogotovo zime koja je pred nama. Na sastanku je između 40 znalaca, bila je prognostičarka RTL-a Dunja Mazzocco Drvar koja nam donosi najnoviju prognozu za nadolazeću zimu.

- 'Skuhali' smo najkvalitetniju prognostičku juhu koja se mogla skuhati na bazi svih raspoloživih podataka koje imamo. Jasna je razlika između sjeverozapadnog i južnog dijela Europe, a to je ujedno i osnovna karakteristika nadolazeće zime. Dakle, vlažniji i hladniji sjeverozapad nasuprot toplijem i sušnijem Sredozemlju, naravno misli se na toplije od uobičajenog, a ne toplije od sjevernog dijela. Dakle, na jugu se nastavlja dugotrajno sušno razdoblje koje bi opet moglo imati za posljedicu poljoprivredne probleme idućeg proljeća ali i nastavak povećane opasnosti od požara - kazala je Dunja Mazzocco Drvar. 

Prvi veći ovosezonski snijeg otežava promet Gorskim kotarom
1/18

No, dodaje da to ne znači da oborina u južnom dijelu Europe neće biti, već da će ih biti manje od uobičajenog u ovom dijelu godine.

- U srednjoj Europi drugačija slika. Skijaši će imati dobre uvjete za skijanje na svim alpskim skijalištima. No, to ne znači da neće biti snijega - ističe.

- Dapače, velika je vjerojatnost za nekoliko epizoda s obilnijem snježnim prekrivačem i to ne samo u planinama. Dok oni koji vole zubato sunce doći će na svoje u drugom dijelu zime - kazala je Dunja Mazzocco Drvar.

- Zahlađenje od 10-ak stupnjeva građani sjeverne Hrvatske će osjetiti već u nedjelju, a ostatak Hrvatske u ponedjeljak. Slobodno možemo reći da s ovim novim prodorom, zima stvarno i stiže. U gorju se očekuje od 10 do 20 cm snijega - navodi Dunja Mazzocco Drvar.

Komentara 2

ZL
zlako
07:49 24.11.2017.

Naučnici znaju da ništa ne znaju.Vračevi modernog primitivizma.Vrijeme če biti drkčije od onoga što oni kažu sasvim sigurno.

NA
narod1
09:21 24.11.2017.

Tako su i za prošli vikend najavli sniježne mećave pa je bilo +8. Samo da se nešto lupa i prodaju klikovi, jednom će pogoditi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije