Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK HNS-A

Vrdoljak: Ne zazivamo izbore, ali želimo biti spremni za njih

Ivan Vrdoljak
Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL
1/3
15.09.2018.
u 15:53

Na upit kako ocjenjuje stabilnost Vlade RH, Vrdoljak je rekao kako „nemaju problema s većinom“.

Predsjednik Hrvatske narodne stranke (HNS) Ivan Vrdoljak u subotu je na proslavi Dana osječkog HNS-a izjavio kako su osnivanjem izbornog stožera u stranci htjeli pokazati kako žele biti "operativno i logistički spremni“ ako do izbora dođe te kako "ne zazivaju izbore, ali neće do beskraja slušati one koji nisu spremni na izbore, a govore da bi ih voljeli.“

"Ne možemo si dopustiti da zagovornici destabilizacije Vlade i izbora u izbore uđu spremniji  od nas. Mi smo osnovali izborni stožer kako bismo u svakom trenutku bili operativno i logistički spremni , kao što bi to trebala biti svaka ozbiljna stranka“, rekao je Vrdoljak na novinarski upit zbog čega je HNS prva stranka koja je osnovala izborni stožer.

Na upit kako ocjenjuje stabilnost Vlade RH, Vrdoljak je rekao kako „nemaju problema s većinom“.

„Volio bih da Vlada izađe pred Sabor s programom Vlade za sljedeće dvije godine, tako da ne bude više potencijalnih ucjena pojedinih saborskih zastupnika, nego da jasno znamo što su nam ciljevi u sljedeće dvije godine i tražiti potvrdu Sabora za to“, rekao je Vrdoljak. Dodao je kako nije problem u tome ima li unutar neke stranke problema, nego je problem ima li ova Hrvatska šansu biti bolja.

Na upit hoće mirovinska reforma u budućnosti doista donijeti bolji život umirovljenicima, ustvrdio  je da sigurno hoće, ali ne samo zbog reforme. 

„Očekujem da će naše gospodarstvo u budućnosti biti bolje nego danas, a obrazovni sustav našu djecu učiniti konkurentnijom nego što smo mi i da će zbog toga na bazi gospodarskog rasta i gospodarskih aktivnosti u mirovinskom fondu biti dosta sredstava kako bi naši umirovljenici u budućnosti dostojanstveno živjeli. To je ključ svega“, rekao je Vrdoljak.

 HNS je, rekao je, zadovoljan komunikacijom koju je oko reforme imao s ministrom rada i mirovinskog sustava Markom Pavićem.

"Jasno smo rekli zašto branimo postojanje 2. stupa i iza toga stojimo. Jedino se tako i može doći do kompromisnog i najboljeg rješenja. Može se sve podvući pod jednu crtu – najmanje mirovine će biti veće. a 2.  stup će i dalje postojati i sredstva će se koristiti za razvoj gospodarstva, a ne za krpanje proračunskih rupa. Mogu reći da smo se s njim oko reforme složili sa oko 95 posto stvari. Treba još uskladiti detalje, ali slično razmišljamo“, zaključio je Vrdoljak.

Ključne riječi

Komentara 6

LA
like_a_boss
16:33 15.09.2018.

Tragedija je da ovaj lopov i lažov nije u zatvoru. Jedva čekam izbore da hns izađe sam, sa svih 14 članova. Možda je samo veća tragedija, da taj šarlatan ima ikakve veze sa obrazovanjem naše djece. Hvala ti plenki dezerteru,u, važno je da si ti na vlasti, pa neka pupavci i vrdoljaci glođu proračun...fuuuj

I1
ing-12345
15:59 15.09.2018.

Za Hrvatsku je prava katastrofa to što Vrdoljak umjesto da je u zatvoru zbog razdjeljnika daje izjave o stabilnosto svoje vlade Večernjem listu. Zato svi na prosvjed u Vukovar 13.10.2018. da otjeramo ova čudovišta (Plenković, Vrdoljak & Pupovac) iz hrvatske politike

Avatar rubinet
rubinet
19:07 15.09.2018.

Baš me zanima koliko bi glasova dobio HNS na izborima? Pretpostavljam :malo. Manje čak i od GLASa... Stoga HNS nije u interesu pad sadašnje vlade...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije