Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOD VINKOVACA

Vozač poginuo, suvozač lakše ozlijeđen: Nisu se vezali

Foto: Screenshot/Google Maps
07.01.2019.
u 12:18

Policijski službenici i na dalje će provoditi pojačanu kontrolu i nadzor prometa usmjerenu na korištenje sigurnosnog pojasa, distrakciju, nedopuštenu brzinu kretanja vozila i upravljanje vozilom sa prisutnošću alkohola u organizmu kao glavnim uzročnicima najtežih prometnih nesreća, najavljuju iz PU.

Iz PU Vukovarsko-srijemske izvijestili su o detaljima prometne nesreće koja se dogodila jučer na državnoj cesti između mjesta Otok – Slakovci, a u kojoj je vozač osobnog automobila smrtno stradao. U istoj nesreći suvozač je lakše ozlijeđen.

- Nakon obavljenog očevida utvrđeno je da je 24-godišnjak iz Slakovaca upravljao osobnim vozilom te je izgubio kontrolu nad vozilom i sletio u kanal uz cestu, uslijed čega je vozač smrtno stradao dok je 22-godišnjak, također iz Slakovaca, lakše ozlijeđen. Oba sudionika prometne nesreće su ispala iz vozila jer nisu koristila sigurnosni pojas, stoji u izvješću PU.

Dodaju i kako sudionike u prometu na cestama upozoravaju kako je to druga prometne nesreća u nizu kod koje je vozač smrtno stradao pri ispadanju iz vozila u prevrtanju jer nije koristio sigurnosni pojas.

- Želimo istaknuti da je pravilno korištenje sigurnosnog pojasa u vozilu, prema uputama proizvođača, odgovornost svih vozača i putnika u prometu na cestama koji se prevoze na sjedalima koja imaju ugrađene sigurnosne pojaseve. Policijski službenici i na dalje će provoditi pojačanu kontrolu i nadzor prometa usmjerenu na korištenje sigurnosnog pojasa, distrakciju, nedopuštenu brzinu kretanja vozila i upravljanje vozilom sa prisutnošću alkohola u organizmu kao glavnim uzročnicima najtežih prometnih nesreća, najavljuju iz PU. 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar HajdukLika
HajdukLika
16:58 07.01.2019.

Opet ona ista: “Ne trebaš se vezati. Nema policije, znam ja.” E, budale jedne, ne veže se zbog policije, nego zbog sigurnosti za svoje zdravlje i život. Opći primitivizam koji je široko prisutan u nas Hrvata je dokaz, da smo ipak Balkan ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije