Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija kod Karlovca

Vozač automobila krivac za pogibiju biciklista (40)

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
15.06.2021.
u 09:32

Vozač se kretao nerazvrstanom cestom u istom pravcu kao i biciklist rekreativac kada je oko 17:10 sati u trenutku nepažnje udario u njega i srušio ga.

Vozač osobnog automobila star 79 godina kriv je za smrt 40-godišnjeg bicikliste koji je  jučer poslijepodne poginuo na cesti između Lemić Brda i Popović Brda u okolici Karlovca, pokazala je istraga policije. 

Vozač se kretao nerazvrstanom cestom u istom pravcu kao i biciklist rekreativac kada je oko 17:10 sati u trenutku nepažnje udario u njega i srušio ga.

- Nije držao potreban razmak između svojeg vozila i bicikla kojim je ispred njega u istom smjeru uz desni rub kolnika upravljao 40-godišnjak uslijed čega je udario u bicikl. U prometnoj nesreći biciklista je smrtno stradao, dok je 79-godišnji vozač lakše ozlijeđen. Očevidu je nazočio zamjenik županijske državne odvjetnice, a protiv vozača će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava - javili su iz PU karlovačke. 

Poginuli biciklist je Karlovčanin, glavni tajnik i predavač na karlovačkom Veleučilištu. 

Ključne riječi

Komentara 2

ST
Stilihon
11:48 15.06.2021.

Da i što tu nije jasno, ne bi čovjek vjerovao da postoji i bočni razmak kad prolaziš pokraj bicikliste ili kada pretičeš drugo sporije vozilo

DH
dalibor.hren
09:57 15.06.2021.

"Držati potreban razmak autom od bicikla"!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije