Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skandal uoči Sinjske alke

Alkarski vojvoda prijavljen zbog obiteljskog nasilja: 'Nije se dogodilo ništa strašno'

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/5
08.07.2021.
u 12:59

Kako od dobro obaviještenih izvora iz splitske policije doznaje Večernji list, svemu je prethodila žestoka verbalna svađa između Ramljaka i supruge, pri čemu je alkarski vojvoda galamio i vrijeđao suprugu.

Alkarskog vojvodu Boška Ramljaka 15. lipnja prijavila je splitska policija zbog prekršaja koji se odnosi na nasilje u obitelji.

Kako od dobro obaviještenih izvora iz splitske policije doznaje Večernji list, svemu je prethodila žestoka verbalna svađa između Ramljaka i supruge, pri čemu je alkarski vojvoda galamio i vrijeđao suprugu.

U prepirku se zatim uključila i njihova 20-godišnja kći koja je svađu pokušala neutralizirati te je ocu uzela mobitel nakon čega ju je on fizički odgurnuo. Nepoznato je tko je pozvao policiju, ali doznali smo kako su službenici podnijeli optužni prijedlog protiv Ramljaka i njegove kći zbog počinjenja nasilja u obitelji opisanog u Prekršajnom zakonu.

Ramljakova supruga u ovom je slučaju tretirana kao žrtva.

O cijelom slučaju za Večernji list kratko se oglasio i Ramljak.

Ovo su smicaliceneprijatelji mi žele zlo pa su se javili medijima. U mojoj se kući nije dogodilo ništa što se ne događa u drugim obiteljima. Da, dogodilo se to što spominjete, ne bježim od istine. Nisam bježao ni od Domovinskog rata, a Alka je moj smisao života i uvijek ću se za nju boriti i afirmirati je – poručio je.

Podsjetimo, sinjska Alka održava se 8. kolovoza i ostaje vidjeti hoće li se na Ramljaka primijeniti inače stroge i restriktivne alkarske odredbe propisane internim statutima, a koje od sudionika Alke zahtijevaju iznimnu čast i ugled, što podrazumijeva i izostanak problema sa zakonom.

Inače, Vojvoda izdaje svečanu zapovijed o održavanju Alke, rukovodi svim pripremama za Alku, odlučuje o izboru alkara i momaka koji će sudjelovati u Alki, bira i određuje između alkara svog ađutanta, barjaktara i pratioce barjaktaru, određuje vrijeme početka priprema alkara i momaka za Alku, naređuje početak svake trke, osobno je odgovoran za rad i ponašanje alkara i momaka i za uspjeh Alke. Alkarski vojvoda može izreći društvene mjere alkarima i momcima za vrijeme alkarskih prova i to: ukor, isključenje iz prova i isključenje iz Alke.

Prije početka Alke vojvoda drži prigodan govor, a po završetku Alke proglašava slavodobitnika. Vojvoda proglašava dobitnika Bare i dobitnika Čoje.

Ključne riječi

Komentara 127

GR
Grandstar
14:30 08.07.2021.

Mozda mu supruga ljubomorna na njegovog MOMKA

Avatar Večernje žutilo
Večernje žutilo
13:11 08.07.2021.

Sigurno se supruga pozvala na Istambulsku konvenciju i potaknula temu raspodjele kućnih poslova...

Avatar Hrvatski domobran
Hrvatski domobran
13:50 08.07.2021.

U Americi i Kanadi sve više muškaraca ne želi stupati u brak niti živjeti zajedno sa ženom pod istim krovom zbog opasnosti da ih se lažno ne optuži za nasilje. Ovo je dvosjekli mač. To bi entuzijasti trebali imati na umu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije