Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osoba tjedna - Hrvoje Vojković, direktor Croatia osiguranja

Vojkovićeva smjena odgovarati će Jadranki, a ne Darinku Kosoru

hrvoje vojković
Ilustracija Tonči Zonjić
05.02.2010.
u 19:00

Prije nekoliko dana sve je bilo spremno za odsijecanje glave Hrvoju Vojkoviću, no on je u i tom trenutku bio brži od svojih progonitelja.

Ljepuškast je i zgodan iako nizak. Proglasili su ga najpoželjnijim ženikom, zapravo razvedenikom, i jednim od rijetkih pravih playboya hrvatske političko-estradne scene. I zbog toga ga podcjenjuju. Njegovo pojavljivanje s lijepim djevojkama, na mjestima na kojima treba biti i na jahtama na kojima bi mnogi željeli biti, mnoge je uljuljkalo u uvjerenju da je Hrvoje Vojković bezvezan lik, bezopasan igrač koji će pristati na bilo što samo da se održi na ugodnom nivou na koji je navikao i na koji je navikao one oko sebe.

Prije nekoliko dana sve je bilo spremno za odsijecanje glave Hrvoju Vojkoviću, no on je u i tom trenutku bio brži od svojih progonitelja. Pred kamere je izašao upravo u posljednjem trenutku, u kojem su relevantne televizije mogle prenijeti njegov napad na Darinka Kosora, a svojoj meti je ostavio mrvice televizijskog programa.

Podnio je ostavku i Središnje vijeće HSLS-a ostavio bez razloga za raspravu i glasovanje. Svi su se te večeri okupili da mu odsijeku glavu, a on ju je u posljednjem trenutku izmakao izvan njihova dosega. Oni koji su očekivali da će Jadranka Kosor Vojkovića odrezati i s mjesta predsjednika uprave Croatia osiguranja paralelno s odstrelom iz stranke, prevarili su se jednako kao i oni koji su još 2006. godine očekivali da prestane drmati najvećom osiguravateljskom kućom. Tada je to želio Ivo Sanader.

Kako je Hrvoje Vojković preživio sve to?

Svojim imidžem playboya, zafrkanta ili jebivjetra, reklo bi se po domaću, nikome nije bio prijetnja. Dok se po mondenim ljetovalištima slikao s lijepim djevojkama i dok je svako ljeto bio na novoj jahti, nitko ga nije doživljavao ozbiljno, a istovremeno je bio iznimno koristan.

Javna je tajna da se HSLS financirao preko Croatia osiguranja ugovorima s različitim marketinškim kućama. Stranka koja samostalno nije mogla prijeći izborni prag uz njegovu je pomoć ostajala značajni politički faktor zahvaljujući izdašnim poslovima. Nikome to nije smetalo dok se na sceni nije pojavio Darinko Kosor.

Novi predsjednik HSLS-a u politiku je ušao kad i kum njegova djeteta Hrvoje Vojković. Zna sve o njegovim poslovima. Zna gdje je Vojković jak i zna gdje je slab. Upravo zato ga je i odrezao. U pokušaju da HSLS vrati u središte političkog života, Vojković mu može biti samo smetnja.

Rođakinja i premijerka opasno se zalaufala hvatajući menadžere koji su novac iz svojih tvrtki preusmjeravali u stranke. Pa i njezinu vlastitu. U takvoj situaciji Vojković je postao opasan za HSLS koji se pokušava podići na noge. Jedna jedina afera mogla bi ih vratiti na dno i zato je Vojković morao otići. Vlada ga nije smijenila s mjesta predsjednika Croatia osiguranja jer svom koalicijskom partneru Darinku Kosoru nije željela dati previše na važnosti. Menadžera kojemu su sve police počele istjecati smijenit će kad to bude odgovaralo Jadranki, a ne Darinku Kosoru.

Komentara 4

BI
bigboii
19:13 05.02.2010.

Jadranka se već izjasnila da ju boli briga za sudbinu Vojkovića. I sama je rekla da to riješe njih dvojica unutar stranke

OB
-obrisani-
19:32 05.02.2010.

Volio bih da gosp. Vojković odradi 2 stvari za novoga mandata: 1. da opiše i postavi najbolje kombinacije životnih osiguranja za obične građane, sportsko osiguranje, i pokaže javnosti koja i kakva životna osiguranja on ima ugovorena na koliko god i visinu ak nije tajna velka. 2. volio bih da osnuje fond CO za kupovinu, hold i preuzimanje dionica 22 hrvatskih banaka u 49% dijela. Nek ih imaju stranci al da ih imamo malo i mi. to bi bilo 1/4 milijarde eura u domaćim rukama godišnje više. zahvaljujemo

OB
-obrisani-
23:14 05.02.2010.

...a ja bi volio da Vojković propjeva kao što je i zaprijetio. Inače, ovo je prvi suvisao članak o slučaju Vojković kojeg sam do sad pročitao. Još nitko ni da spomene ni službeni a ni pravi razlog Vojkovićeve smjene, ni novinari, a političari još i manje......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije