Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
revizija utvrdila
Povratak na članak

Kako nas varaju: Od 123 komunalca samo ih pet točno obračunava vodu!

U zgradama – fiksni dio cijene naplaćuju svim stanovima umjesto da ga podijele

Komentari 24

Avatar GERO2
GERO2
11:01 04.02.2014.

Kad uzmete u obzir da je Hrvatska vodeca u Europi po kolicini pitke vode onda bi voda u domacinstvima trebala biti gratis.Na svakom koraku se krade gradjanima,pa se da zakljuciti da je drzava doista protiv svojih gradjana,potkrada ih na svakom koraku.

VL
TP
Tihomir Prdež
11:42 04.02.2014.

Zašto novinar nije u članku postavio/odgovorio na još nekoliko pitanja. Koje su kazne za odgovorne osobe koje "nisu uskladili poslovanje sa zakonskim zahtjevom". Koje su kazne za odgovorne osobe koje su radile krive obračune. Što s prevarenim potrošačima?

VL
MJ
markezic.joso
11:06 04.02.2014.

Sve dodatke na kubni metar vode je izmislila država, neka odrede cijenu vode po metru kubnom a onda koncesionar neka iz toga plaća sve dodatke, ovako kažu voda je toliko i toliko a kada čovjek hoće sebi izračunati koliko je potrošio ispadne da je voda po kubnometru puno skuplja. I još nešto, u Hrvastkoj postoji toliko mjesta koja vodu dobivalu prirodnim putem (bez crpki, pumpi i sl.) da li i cijena njihovog kubnog metra vode mora biti ista sa onom koja se crpi iz dubina, trošak dostave vode nije isti a cijene su iste.

VL
PK
puši kurac
11:16 04.02.2014.

iskreno se nadam da će i vodu uskoro počet obračunavat kao i plin, prema onoj super formuli. npr. da uzmu potrošnju vode u kubicima pa onda to preračunaju u kubike vodene pare koje možete dobit iz vode pa onda sve to preračunaju u teret koji možete pomaknut s tom vodenom parom uz pomoć parnog motora pa onda prema tom teretu da nam i naplate vodu. to mi se čini puno transparentnije!!!

VL
Avatar jure23
jure23
10:57 04.02.2014.

lopovi...

VL
MA
majeltomoguce
11:48 04.02.2014.

Na Islandu je grijanje besplatno, jer leže na toploj vodi. U Arapskom svijetu litra benzina je ispod 5kn, jer leže na nafti. U Hrvatskoj ja u ZG plaćam dajem 10% svoje plaće za vodu, jer Hrvatska leži na pitkoj vodi. Slična situacija je i sa plinom … Ja se samo nadam da će nam najprije ukinuti onih 18kn fixne naknade u zgradi jer imamo samo jedan vodomjer, a onda i vratiti te uplate od dana kada su to uveli!

VL
CI
cimby
12:30 04.02.2014.

Zanima me čija je voda vlasništvo, možda od komunalnih tvrtki ?????? ...ili državno ??????....tko je država ????????.....odgovarajući na sva ta pitanja ispada da plaćamo nekome ono što je naše.....jasno, troškovi održavanja i otklanjanje kvarova i gradnja vodovodne mreže se plaća....... ali voda ??????????????? Komunalna poduzeća je proizvode ili....???????????? Ne bi li oni trebali biti servis građanima ???? "Živio kapitalizam" !!!!!

VL
Avatar Usran McGovan
Usran McGovan
12:44 04.02.2014.

Ja iman gusternu pa neman problema sa cijenama vode. A i ta voda iz vodovoda je toliko puna klora da je ni mačka neće da pije.

VL
AB
abram
19:53 04.02.2014.

...autorica teksta napisa masu gluposti i osta živa....to sve nije istina, istina je da se želi opravdati globalizacija tržišta vode da bi se lakše privatizirala....

VL
SV
sven222
14:20 04.02.2014.

par mjeseci od donošenja zakona postavio sam pitanje u vodovodu zašto nam svima u zgradi obračunavaju fiksni dio i dobio odgovor da je takav zakon....poslije toga sam uputio dopis u ministarstvo i dobio sam odgovor u vidu zakona i kad je donesen....pošto nisam bio zadovoljan jer i sam znam kad je zakon donešen opet sam uputio dopis i dobio odgovor na što se fiksni dio odnosi i ispada da je očitanje vodomjera 20 puta skuplje kod nas u zgradi kao i održavanje tog istog vodomjera..

VL
GS
gaja.senior
15:42 04.02.2014.

T o o prevarama gradjana na vodi posebno u ZG zna se sto godina.Zašto nisu dali da si sam ugrasim vodomjere u stanu 2 kom. da za njih nije to vjerodostjno nego samo interno u zgradi da bi oni odoka mogli obračunati. a ono što toče sa hidranata za pranje cesta, prodaja vode sa dovozom za vikendice i naselja pa ilegalne prikljućke na glavi vod koje su oni radili i uzmali crnu lovu-Kada njih tri ili četiri hajvna idu po ulici i ne ulaze u zgradu nego odoka pripišu prosek potrošnje, a kad se slučajno prigovori ,nisu mogli doći do vodomjera.Prijavit ili odjavit člana po domačinstvu nije moguće bez dopisa , a zaostatak preplate nikad nećete dobiti.SVE VEĆ VIĐENO U DRŽAVI NA BALKANU KAO I SVE DUGO SVI GAZDE IPREVARANTI NIKO NIŠTA NEZNA A KAMO DA SE ODGOVARA.

VL
Avatar žič
žič
16:53 04.02.2014.

nije pogrešno,nego svijesno i s namjerom pljačkaju gradjan,u varaždinu je jedno od poželjnijih radnih mjesta u,,varkomu,,to jest komunalnom poduzeču koje nam prodaje vodu kak da iz pipe curi piva...

VL
Avatar tigarbbb
tigarbbb
19:34 04.02.2014.

Sudećo po računima,iz moje slavine teće mineralna voda, smeće odvoze u limuzini, interfon mi je u romingu a ulicu čisti Ronaldo

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.