Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi slučaj zlostavljanja na poslu u Zadru

Voditelj trgovine zaposlenicima prijetio izvanrednim otkazom

ducan-test
Davor Javorović
29.01.2010.
u 18:50

Zaposlenike zadarskog Interspara voditelj te trgovine optužio je kako su izdali račun koji je zbog krive šifre jedne vrste mesa bio 20-ak kuna niži.

ZADAR - Dvojica zaposlenika zadarskog Interspara prozvala su 45-godišnjeg voditelja te trgovine za prijetnje otkazom, odnosno za zlostavljanje na radnom mjestu. Tvrde kako ih je voditelj optužio da je Ivan P., dok je prije dva dana radio u Intersparovoj mesnici, Branku P. izdao račun za prodano meso koji je, po tvrdnjama voditelja, bio 20-ak kuna manji od iznosa koji je trebao stajati na računu. Zbog toga je voditelj od te dvojice radnika tražio da potpišu sporazumni prekid radnog odnosa, a kada su to odbili, kazao im je, kako tvrde, da će im dati izvanredni otkaz. Radnici su zbog stresa bili prisiljeni otvoriti bolovanje.

Pravni zastupnik zadarskog SSSH Vedran Uranija rekao nam je kako u ovom slučaju radnici nisu napravili prekršaj, niti su nešto ukrali te da Uprava, od koje je zatražio pismeno očitovanje, treba obustaviti sve radnje. Dodao je kako drži da se u ovom slučaju radi o radnom mobingu. Inače, protiv 45-godišnjeg voditelja Interspara u Zadru na Općinskom sudu u tom gradu vodi se postupak zbog slučaja seksualnog zlostavljanja jedne zaposlenice te tvrtke.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Azriel
Azriel
21:19 29.01.2010.

ECC81, pa uvjek imaš pravo prigovora dok ti važu. Lijepo ih upozoriš da ponovo izvažu, stave vagu na nulu, i uključe taru, bar ja to uvjek napravim.....

OB
-obrisani-
19:18 29.01.2010.

kaj zar je i mesara se usudio sexualno napasti

ND
natasa_de
19:30 29.01.2010.

Ima lijeka i za takve ! Samo se cudim mesarima da to nisu sami rijesili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije