Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA VELJKA BELIVUKA

Vođa zloglasnog kavačkog klana platio 150 000 eura za ubojstvo koje je užasnulo Srbiju

srpska policija
Foto: Ilustracija: Davor Javorovic/PIXSELL
20.05.2021.
u 13:12

Zvicer je nagrađivao Velju Nevolju s novcem i kokainom, te ga je smatrao njegovim najboljim vojnikom.

Srbija već tjednima saznaje nove detalje o poslovnom odnosu Radoja Zvicera, vođe kavačkog klana i Veljka Belivuka, poznatog Velja Nevolja. Sa strahom javnost dobiva nove detalje, posebice nakon što se saznalo da su članovi klana Velje Nevolje mučili i ubijali te onda radili od svojih žrtava ćevape koje su navodno slali Zviceru. 

Jedna od njihovih najpoznatijih žrtva upravo je bio Milan Ljepoje, član najpoznatije bande lopova Pink Pantera.  Blic doznaje kako je Zvicer platio Veljku Belivuku čak 150 000 eura za otmicu i ubojstvo Ljepoje, čiji su dijelovi tijela, prema srpskim medijima, pretvoreni u ćevape i poslani Zviceru na konzumaciju.

Za vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom raspisana je međunarodna tjeralica, te se smatra značajnim igračem u kriminalnom podzemlju. On je u bijegu već jako dugo i pretpostavlja se kako se trenutno nalazi u Južnoj Americi, no nitko ne može biti siguran gdje se točno nalazi. Zvicer pokriva područje Balkana i Europu s kokainom. Tko mu je točno šef nije poznato, no vjeruje se kako je na direktnoj liniji s jednim od kolumbijskih kartela.

Ubojstvo Milana Ljepoje

Zvicer je naručio ubojstvo Milana Ljepoje, kojeg je oteo klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, jer je dobio informaciju da je Ljepoje naručio njegovo ubojstvo. Taj pokušaj ubojstva u Kijevu u Ukrajini bio je neuspješan, a tad se pak počelo više pričati o Zviceru u srpskoj javnosti. 

Nije potvrđeno je li Ljepoja uistinu naručio njegovo ubojstvo, ali dvojica napadača su iz Niša odakle je i Ljepoja i viđeni su u njegovom društvu, što je očito Zviceru bilo dovoljno. Otmica i ubojstvo Ljepoje su plaćeni oko 150.000 eura, a taj iznos je Veljo Nevolja je podijelio sa svojom desnom rukom Markom Miljkovićem. 

Podsjećamo, DNK Milana Ljepoje je pronađen u kući u Ritopeku koja je bila za Velju Nevolju i njegove ljude mjesto gdje su mučili i ubijali ljude. 

Odnos dvojice mafijaša

Odnos Zvicera i Belivuka nije bio isključivo samo poslovan. Belivuk se divio šefu kavačkog klana, te je stalno pokušavao zadiviti. Čak mu se obraćao s poštovanjem i govorio mu 'šefe'. 

- Činjenica je da je upravo Zvicer pomogao Belivuku da se organizira poslije ubojstva Aleksandra Stankovića - Saleta Mutavog. U neku ruku ga je savjetovao - kaže izvor Blica blizak istrazi.

Zvicer je nagrađivao Velju Nevolju s novcem i kokainom, te ga je smatrao njegovim najboljim vojnikom. Belivuk i Miljović su svoje vojnike plaćali najčešće u kokainu, koji bi oni onda prodavali i uzimali zaradu. Vjeruje se kako su se oni zadnji put vidjeli s Zvicerom krajem siječnja, nakon čega su Belivuk i Miljović bili uhićeni. 

VIDEO: Ana Lederer, kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Miroslava Škore, u studiju Večernjeg lista

Komentara 2

ZA
zagabria5
15:11 22.05.2021.

Da je moguće državu preseliti negdje u Skandinaviju među civilizirane. Da ne gledamo i slušamo više ove 'komšije' i gadosti koje rade

EP
Epil
09:17 21.05.2021.

Promijenite domenu u vecernji.rs. Nekako vam bolje pristaje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije